Örömmel fogadtuk az Európa Tanács bizottságának ajánlását

2020. július 02. 21:47

A közoktatás roma vonatkozású tartalmai, illetve a hiteles tartalom hiánya vagy egyszerűen kihagyásuk a tananyagból jól tükrözi a romák társadalmi kirekesztettségét.

2020. július 02. 21:47
Idetartozunk Egyesület

Az Idetartozunk Egyesület évek óta képviseli és dolgozik azért, hogy a romák társadalomtörténete és történelme megfelelő reprezentációhoz jusson a magyar közoktatás tananyagaiban és a nemzeti, illetve kerettantervekben. Ezért is fogadtuk örömmel az Európa Tanács miniszteri bizottságának, a saját törekvéseinkkel egyező ajánlását.

A közoktatás roma vonatkozású tartalmai, illetve a hiteles tartalom hiánya vagy egyszerűen kihagyásuk a tananyagból jól tükrözi a romák társadalmi kirekesztettségét és az alapvető jogaik érvényesülésének hiányát. Az egyik fontos feladat annak az elősegítése, hogy az oktatás valóban az előítéletek és a sztereotípiák csökkentését szolgálja. El kell érjük, hogy az eddigiekkel ellentétben, valódi információ és tudásanyag kerüljön átadásra és a roma közösségek saját narratívái beemelésre kerüljenek! Számunkra ez egyrészt emberi jogok érvényesülésének kérdése, másrészt egy igazságosabb Magyarország felé tett fontos lépésnek tekintjük. Hangsúlyozzuk, hogy a cél megvalósulását politikai oldalaktól függetlenül támogatni kell és ezt a régi adósságot a mindenkori kormánynál napirenden kell tartani, amíg azt meg is cselekszi!

(MTI-OS)
 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2020. július 03. 23:37
Na, kezdődik. A Soros fattyú elkezdte lázítani őket, majd azt hiszik eljátszhatják a BLM után a Roma Live Matern-t. Na ezt, nem ! Elég az anarchia exportból!
TAVIROZSA
2020. július 03. 19:20
Vajon bezzegromániában már tanítanak roma-tanokat ?
nempolitizálok
2020. július 03. 14:38
Jobb a cigányoknak, hogy nincs leírva a történelmük.
gonterl
2020. július 03. 13:56
A cigány kisebbség! https://ktkj.blog.hu/2011/10/16/kisebbsegi_let_3
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!