Ismét szabálytalanul népszerűsített egy vállalkozást az RTL Klub, bírságot kapott

2020. július 01. 16:49

A műsorszámban kiemelték a támogató cég által nyújtott szolgáltatásokat és pozitív tulajdonságaikat.

2020. július 01. 16:49
null

A Médiatanács 1,1 millió forintos bírságot szabott ki az RTL Klub szolgáltatójára, mert egy műsorát támogató vállalkozást szabálytalanul népszerűsített – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatósága szerdán az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a grémium a bírság kiszabása mellett megtiltotta a jogsértő magatartás tanúsítását. Az Édesítő magazin egy tavaly decemberi adásában a műsort támogató takarítócég szolgáltatásainak igénybevételére ösztönözték a nézőket azok részletes bemutatásával, ami a csatornánál korábban már többször előfordult. A műsorszámban kiemelték a támogató cég által nyújtott szolgáltatásokat és pozitív tulajdonságaikat – tették hozzá.

A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét – tartalmazza a közlemény.

(MTI)

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2020. július 02. 10:09
1,1 millió, észre sem veszik a hiányát.
Man dinner
2020. július 01. 20:05
Ez nem nagy ár. Maga a reklámozás egy ekkora társaságnál is többe kerül.
sozlib_abschaum
2020. július 01. 19:53
Kiirtani ezt a szemétdombot (rtl) és a helyét besózni!
Knerten
2020. július 01. 19:22
Ki a franc néz még tévét 2020-ban? Ezt csak úgy kérdem, mindentől függetlenül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!