Cáfolta a négy tudományegyetem, hogy közös orvosegyetemet akarnának létrehozni

2020. július 28. 18:39

Sem az orvos- és egészségtudományi egyetemek vezetőinek, sem a fenntartó minisztériumnak nem szándéka egy közös orvosegyetem létrehozása az egyetemek közös közleménye szerint.

2020. július 28. 18:39

A Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem közlése szerint sem az orvos- és egészségtudományi egyetemek vezetőinek, sem a fenntartató minisztériumnak nem szándéka egy közös orvosegyetem létrehozása.

A négy egyetem közös közleménye szerint, amelyet az SE juttatott el kedden az MTI-hez, a magyar orvos- és egészségtudományi egyetemek – Debreceni Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Semmelweis Egyetem, Szegedi Tudományegyetem – a felsőoktatás, kutatás, betegellátás vezető, „nemzetközi szinten is legelismertebb, kiemelt intézményei”, amelyek „igen nagy bizalmat élveznek a magyar lakosság részéről is”. Közölték: visszautasítanak minden olyan álhírt, amely a négy orvos- és egészségtudományi egyetem „járványügyi veszélyhelyzetben is megmutatkozó példás együttműködését és az elért sikerek kulcsát jelentő oktatás-kutatás-betegellátás egységét megbontja”.

Hangsúlyozták, hogy sem az orvos-, egészségtudományi egyetemek vezetésének, sem a fenntartató minisztériumnak nem szándéka egy közös orvosegyetem létrehozása. „Ezzel szemben céljuk a jelenlegi struktúra megtartása mellett a klinikák „mint tudományos és oktatási gyakorlóterek további fejlesztése” – közölték. Tájékoztatásuk szerint a magyar orvosképzés és az ahhoz kapcsolódó kutatás, a „kiemelkedő színvonalú klinikai betegellátás” sikerének alapja az orvos- és egészségtudományi egyetemek hármas egységének megtartása.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2020. július 29. 08:46
Egy újabb balfaszoldali fake news cáfolata.
zakar zoltán béla
2020. július 28. 20:55
Az álhír terjesztőjét, főleg kitalálóját CseKa botgixerével tessék gendersemlegesíteni!
Türelem
2020. július 28. 20:42
Ki volt az álhírterjesztő? Erről miért nem írnak?
Rugo
2020. július 28. 19:06
Azon talán lehet vitatkozni, hogy 3-vagy 4, de a teljes összevonás őrültség lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!