Új elnökséget választottak a Momentumban

2020. június 07. 22:21

Változások történtek a párt vezetésében.

2020. június 07. 22:21

A Momentum vasárnapi küldöttgyűlésén megválasztotta új elnökségét, a párt élén továbbra is Fekete-Győr András maradt. Az eddigi négy főből álló elnökség már (a pártelnökkel együtt) hét tagot számlál, de a régiek közül egyedül Hajnal Miklós tudta megtartani pozícióját. Visszakerült viszont a testületbe Orosz Anna, aki a Political Capitalnél vállalt állásért cserébe korábban már otthagyta a Momentumot. Az elnökségből kiesett Donáth Anna EP-képviselő, valamint Buzinkay György, Berg Dániel II. kerületi alpolgármester pedig visszavonta jelöltségét. 

A Fekete-Győr vezette hét fős elnökség tagjai:

Borbélyné Bárdi Zsuzsanna, VII. kerületi önkormányzati képviselő és alpolgármester;

Hajnal Miklós, tavalyi kampányfőnök és a XII. kerület önkormányzati képviselője;

Körömi Attila, korábban fideszes és jobbikos politikus, a Momentum pécsi tagja, volt országgyűlési képviselő;

Mándi László, a Momentum debreceni elnöke és önkormányzati képviselő;

Orosz Anna, XI. kerületi önkormányzati képviselő és alpolgármester;

Tóth Endre, a XXII. kerületi Momentum elnöke és önkormányzati képviselő.

„Fekete-Győr András újraválasztását követően elmondta: 

»Történelmi évek és történelmi feladatok előtt állunk. Felelősségünk van abban, hogy soha ne térjenek vissza azok a rendszerek, amelyek Magyarországot a 20. század vesztesévé tették. Feladatunk, hogy Magyarországot a 21. század nyertesévé, Európa és a nyugati világ értékes és meghatározó szereplőjévé tegyük.

2022-ig a Momentum kormányképes parlamenti párttá fog nőni. Célunk, hogy a Momentum a kormány- és korszakváltás motorja, valamint a tisztességen és politikai békén alapuló új politikai kultúra élharcosa legyen. Befogadó közösségként kinyitjuk a kapukat azok előtt, akik hozzánk hasonló értékeket vallanak és politikai otthont keresnek, és szövetséget kínálunk azoknak a közösségeknek, amelyek mondandója fontos, de hangja még gyenge.«” – áll a párt Facebook-posztjában.

Címlapfotó: Fekete-Győr András Facebook-oldala

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2020. június 09. 08:50
Körömi Attila aki még az olimpia mellett gyűjtött aláírásokat a Fideszből indult, majd a Jobbikon át, kikötött a Momentumnál.. hát, az Ő elnöki tagsága nagy csalódás.
robipecs
2020. június 08. 20:52
A "kukás-Körömi". A 18-as választás előtt Pécsett a kukákra is raktak Momentum-plakátot. Mondjuk szerintem stílusos volt.
balbako_
2020. június 08. 19:08
Ilyen "sikertörténeteket" tudhat magának a Momentum. https://www.vadhajtasok.hu/2020/06/08/borul-a-moslek-bajan-is-kitalalt-a-langosos-aki-a-sajat-emberuk/
tango47
2020. június 08. 17:58
A magyarellenes szavazó réteget lefedi a DK, úgyhogy helyes volt a két kártékony libát kipöckölniük az elnökségből. Fegyőrről meg tudjuk, hogy ki: partikellék gránátokkal hadonászó kis szdsz-imitátor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!