Lányokat védtek

2020. június 05. 17:38

A jobboldal kicsavarodott logikájában a férfiaknak kötelessége megvédeni a társaságukban lévő nőket a beszólásoktól.

2020. június 05. 17:38
Bakó Júlia

„A jobboldal által felépített történet a Deák téri késelésről persze valójában nem a nőkről szól. A nőket magyarázatul használja a férfiak erőszakos viselkedésére, és a nők testét helyezi két, férfiakból álló csoport közötti konfliktus középpontjába. Miközben az igazi fehér férfi eszményével szemben kijelöli (és annak alárendeli) a megvédendő, gyenge női áldozat és a rossz, »barna« férfi szerepét is.

A jobboldal kicsavarodott logikájában a férfiaknak kötelessége megvédeni a társaságukban lévő nőket a beszólásoktól – különösen, ha a másik csoport tagjai más etnikumúak –, miközben feminácizzák, és más módokon kicsinylik le azokat a nőket, akik olyanokról beszélnek, hogy gyűlölik, ha utánuk szólnak az utcán vagy felemelik a szavukat az ellen, hogy szánalomraméltó, kettes személyi számúként hivatkozzanak rájuk. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy milyen könnyen huny szemet a jobboldal a nők elleni erőszak más, súlyosabb esetei fölött is.

A nőknek biztosan nem arra van szükségük, hogy férfiak védjék meg őket olyan (verbális) támadások ellen, amelyeket minden egyes nap elszenvednek fehér férfiaktól is. A nőknek nincs arra szüksége, hogy kifogásként és indokként állítsák be őket férfiak erőszakos viselkedésére. A nőknek nem arra van szüksége, hogy férfiak által megvédendő áldozatként legyenek feltüntetve. A nőknek nincs arra szükségük, hogy felhasználják őket egy olyan történetben, ami nem szól másról, mint etnikai kisebbségek elleni uszításról.

A nőknek arra van szüksége, hogy ne bántalmazzák és öljék meg őket napi szinten férfiak. Hogy a magyar kormány tagjai ne tegyenek napi rendszerességgel nőellenes nyilatkozatokat. A nőknek arra van szüksége, hogy felülvizsgáljuk azokat a gender(!!) szerepeket, amelyek őket gyereknevelésre és házimunkára teremtett, férfiaknak alárendelt, gyenge emberekként állítják be, és amelyek a férfiakat erőszakos viselkedésmódokra szocializálják. A nőknek arra lett volna szükségük, hogy ratifikáljuk az Isztambuli Egyezményt, hogy a magyar kormány és a jobboldal az őket érő erőszakot komolyan vegye, és rendszerszintű problémaként értelmezze és kezelje.

Lányokat nem így kell védeni.”

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jantar
2020. június 08. 13:16
Akkor védjen meg téged a nőtanács.
NTLLK
2020. június 06. 21:55
Júlia! Magát nem....
Hopsz Juliska
2020. június 06. 20:03
Azért kedves még biztos nem volt olyan helyzetben, hogy a mulatozók tűsarkú cipővel klopfolják! Szerintem újra kéne gondolni amiket leírt!
istvanpeter
2020. június 06. 15:32
Na, ez a perszóna is belebolondult a gender trágyába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!