Karácsony lenullázta négy kerület útfelújítási keretét

2020. június 09. 13:30

Kivitelezés előtt álló, a szükséges engedélyekkel rendelkező beruházások maradnak el az egyszemélyes döntés miatt – mondta Borbély Lénárd.

2020. június 09. 13:30

Karácsony Gergely főpolgármester politikai döntést hozott, amikor lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Az erről szóló sajtótájékoztatót közösen tartotta a négy érintett önkormányzat vezetője, Borbély Lénárd mellett Kovács Péter, a XVI. kerület, Horváth Tamás, a XVII. kerület kormánypárti polgármestere és Bese Ferenc, a XXIII. kerület független vezetője. Borbély Lénárd közölte: Karácsony Gergely a járvány nyomán kieső bevételekre hivatkozva egyszemélyi döntéssel módosította a főváros 2020 és 2023 közötti útfelújítási programját.

Útszakaszok felújítása, P+R parkoló és kerékpárút kialakítása marad el

Csepelen négy útszakasz felújítása, továbbá egy P+R parkoló és egy három kerületet összekötő kerékpárút kialakítása marad el – mondta. Így nem lehet vezetni a nemzet fővárosát – jelentette ki –, ezért azt kérik Karácsony Gergelytől, hogy egy kerületet se rekesszen ki a fejlesztésekből. Kovács Péter arról számolt be, hogy a XVI. kerületben két, a szükséges engedélyekkel már rendelkező beruházás marad el. Hangsúlyozta: reméli, hogy a főpolgármester „észhez tér”, és visszatér a szakmai alapú munkához. A Fővárosi Közgyűlésben kérni fogja a döntés felülvizsgálatát – közölte.

Van, ahol 150 milliót költöttek már a beruházás tervezésére

Horváth Tamás arról számolt be, hogy Rákosmentén lámpás csomópontok, valamint a kamionforgalmat a sűrűn lakott területről elterelő összekötőút megvalósítása marad el. A döntés annál inkább fájdalmas, mert az önkormányzat már elköltött 150 millió forintot a beruházás tervezésére – fűzte hozzá. Bese Ferenc szintén úgy vélekedett, hogy szakmaiatlan döntést hozott a főpolgármester, ami visszaveti Soroksár fejlődését, ezért személyes egyeztetést kezdeményezett Karácsony Gergellyel. Borbély Lénárd kérdésre válaszolva azt mondta: Tarlós István úgy adta át a fővárost, hogy megvolt a forrás a Lánchíd felújítására; nem érti, hogy hová lett a pénz. Kovács Péter, arra a felvetésre, hogy mindeközben a Bajnai Gordon volt miniszterelnök XII. kerületi villájához vezető út megújul, úgy reagált: valószínűleg „a haverok hátsó szobákban, félhomályos világítás mellett összedugták a fejüket”.

(MTI)

(kép forrása: 17.kerulet.ittlakunk.hu)

Összesen 221 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
westend
2020. június 10. 12:56
http://media.borsonline.hu/cikk/21/208732/gallery-picture/645w/2209391_utfelujitas.jpg
Vakfolt
2020. június 10. 12:08
De már nincsen járványvészes helyzet, nem is dönthet allein. A csepeliek megkapták a bosszút a homeless lerakat megakadályozása miatt?
Mandolini
2020. június 10. 11:38
karácsony egy tehetségtelen hülye és ezt mindennap bizonyitja is.
august
2020. június 10. 10:49
Csepel és XVII. kerület? Úgy tűnik az a cél, hogy ahonnan szívás tömegközlekedni, ott szívás legyen autózni is... Inkább a tömegközlekedést kellene fejleszteni... ---------- Még a bicikliutak építését is megakadályozza, máshol meg vödörszámra használják a sárga festéket a bicikliutak kialakítására. Valami elképesztő gyűlölet munkál bennük, ha képesek még a saját propagandájukat lenullázni, csak azért hogy ártsanak, -politikai ellenfeleiknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!