Felülvizsgálatot kért a Klebersberg Központ a „vasalódeszkás tanár” ügyében

2020. június 13. 17:15

A tankerületi központ azonban nem tette ezt meg.

2020. június 13. 17:15

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ Vezsenyi Lászlót, a makói József Attila Gimnázium tesitanárát eltiltotta a tanítástól egy, az úszásoktatást humorosan megvalósító videó miatt. Az ügyben a Citizengo is aláírásgyűjtésbe kezdett. 

A Klebersberg Központ az alábbi közleményt juttatta el az MTI-hez:

„A Klebelsberg Központ közleménye a makói testnevelő tanár ügyében

A Makói József Attila Gimnázium testnevelő tanárával kapcsolatban az intézményvezető és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, mint fenntartó hozott döntést.

A tankerülettől kapott tájékoztatás alapján a videó miatt szülői bejelentés érkezett a tankerülethez. A tankerületi központ arra hivatkozott, hogy a videóban látható gyakorlat balesetveszélyes, ha azt a gyerekek utánozni akarják. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ emiatt döntött úgy, hogy munkáltatói intézkedéssel él.

A Klebelsberg Központ az ügy tudomására jutása után kérte a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert az eljárásával nem értünk egyet, a tankerületi igazgató azonban ezt nem tette meg. A Klebelsberg Központnak, mint középirányítónak nincs munkáltatói jogköre egyetlen pedagógus esetében sem, ezekkel az iskolaigazgatók, illetve a kinevezés és megszüntetés esetében a tankerületi igazgatók rendelkeznek.”

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
121212
2020. június 14. 08:59
Most nézem, hogy a mandin 8 cikket is találni a "Klebersberg Központ" taggel. Csak gratulálni tudok.
121212
2020. június 14. 08:58
"Klebersberg"... Bangóné Rajcsányi Gellért
Tullius
2020. június 14. 08:40
Őszintén sajnálom mindazokat, akik humor nélkül kénytelenek leélni az életüket.
annamanna
2020. június 14. 01:53
"a tankerület vezetője még aznap letiltotta őt a tanítástól. Ez azt jelenti, hogy tanulói csoportjait át kellett adnia egy másik tanárnak, és nem küldhetett semmilyen digitális anyagot a diákoknak. A tankerület ráadásul több, kifejezetten Vezsenyi megalázására szolgáló, teljesen értelmetlen büntetést is kitalált. Például azt, hogy minden egyes napra el kell készítenie a csoportjainak szánt aznapi tananyagot, gyakorlatsorokat, pontos utasításokkal (3-4 csoportról van szó), majd azokat el kell küldenie a tankerületi vezetőnek és az iskola igazgatójának - de mivel le van tiltva a digitális tananyagok küldéséről, ezek az anyagok mind mentek is a kukába. A tankerület vezetője eredetileg azt is elő akarta írni Vezsenyinek, hogy tanulmányozza a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet, hogy az igazgatója azokból utána kikérdezze, de ez azért már az igazgatónak is sok volt. Vezsenyi az ügyben megkereste a KLIK vezetőjét, Hajnal Gabriellát is, aki az interjú szerint három hét után annyit válaszolt, hogy forduljak panaszommal a tankerület vezetőjéhez. Azaz ugyanahhoz az emberhez, aki ezeket az aránytalan büntetéseket kiszabta rám. A testnevelőt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete képviseli az állami köznevelési intézményeket fenntartó tankerületek irányításáért felelős Klebelsberg Központtal szemben, de Vezsenyi nem akar jogi lépéseket. Amúgy sem a per tenné helyre ezt a dolgot, szerintem. Itt inkább lelki sérülés van, engem ez nagyon mélyen megviselt. A szüleim is pedagógusok voltak: apukám iskolát igazgatott, anyukám tanító volt. Ők erről az egészről semmit sem tudnak, meg is szakadna a szívük." KERESZTÉNYSÉG, BAZDMEG.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!