Bokros Lajosnak és Pálinkás Józsefnek is lesz rovata az új rádióadón

2020. június 01. 14:10

Az HBC News nevű rádióadón ismerős hangok lesznek hallhatók Tóth Mónika jóvoltából.

2020. június 01. 14:10

Keddtől lesz hallható az új ráadióadó, az HBC News, avagy Hungarian Boradcaster News, mely a magyar mellett angol nyelven is fog sugározni. A ráadióadó vezetője az elmúlt években a Civil Rádióban tevékenykedő újságíró, kommunikációs szakember és rádióriporter, Tóth Mónika lesz. Az HBC News az Egyesült Államokban is elérhető lesz, ezért szükséges a főszerkesztő szerint, hogy angol nyelven is megjelenjenek. Az HBC News stábja Tóth Mónika szerint 14 főből fog állni. A stábban megtaláljuk a mindössze 14 éves Kenéz Kolost, vagy a Vasárnapi Hírek egykori filmkritikusát, Bálint Orsolyát, azonban Tóth Mónika kijelentette, hogy egyelőre nem akar mindenkit ismertetni. „Ami ebben a pillanatban is még mindig a szívdobogásig fokozza az izgalmamat, hogy a bevezető két kampányhetünk egy-egy munkanapját örökbe fogadták olyan zenész kollégák, akikkel évek óta dolgozom már együtt – vagy akit »csak« nagyon becsülök. Arra gondoljanak, hogy szeretnének-e mondjuk Dés Lászlóval tölteni egy napot – délben egy portré-beszélgetéssel indulni vele, majd egy nap adott zenei kínálatának a nagy részében őt hallgatni, amint egy bizonyos, sajátos válogatást adnak a saját pályájukból – majd kora este, összegezve a napot, meghallgatnák, még mondjuk aztán a terveit, vágyait, a nyarát és az őszét?  Vagy mindezt Beck Zoltánnal? Vagy Jónás Verával? Vagy Czutor Zoltánnal? Vagy Kollár-Klemencz Lászlóval? Vagy Másik Jánossal? Vagy Müller Péter Sziámival?” – fogalmazott.

A főszerkesztő emellett elárulta, hogy a rádióban politikai vonal is meg fog jelenni. A politikai rovatok között pedig várhatóan lesz saját műsora Bokros Lajos volt pénzügyminiszternek, dr. Pálinkás Józsefnek, az MTA volt elnökének, illetve dr. Lattmann Tamás nemzetközi jogásznak és Gábor György filozófusnak is. Tóth Mónika szerint médiumuk egyfajta szakértői rádióként fog működni, ahol lehetőség lesz elmélyedni egy-egy témában. Az HBC Newson meg fog jelenni Laura Way színésznő és producer is, a BBC egyik tudósítója, aki Észak-Európáról fog beszámolni rendszeresen. A rádióban emellett várhatóan lesz műsora Beck Zoltánnak, a 30Y egyik alapítójának és Müller Péter Sziáminak is.

Tóth Mónika a Media1-nek arra a kérdésére, hogy miből fogják finanszírozni a rádiót úgy fogalmazott, hogy mentorprogram fogja ellátni ezt a feladatot, amin keresztül pályázati forrásokhoz és támogatásokhoz tudnak jutni. Tóth arra a kérdésre, hogy mekkora hallgatótáborra számítanak, úgy válaszolt: "a webes piacon való elérés számai sokszor hozzávetőlegesek. Sem nem tudnék, sem nem akarnék számokat mondani. Mind a szakmai anyagainkban, mind a zenei világunkban nem a hallgatószám növelése lesz a cél. Ennek ellenére van két munkatárs, akik ezért fognak minket zaklatni… Az első fél évben csak a tendenciákat figyeljük majd. Az elérendő cél az első évben, hogy a szakmai közönség platformként jegyezzen bennünket. Amellett, hogy vidéki nagyvárosokból is jelezték, hogy kíváncsiak ránk – ami plusz lendületet adhat még nekünk, az a külföldi társműsorvezetőink, tudósítóink helyzete – több helyről, még a tengeren túlról is jelezték, hogy igény tartanak ránk, részben ezért is döntöttünk a kétnyelvűség mellett".

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. június 03. 15:55
Bokros Lajosnak és Pálinkás Józsefnek is lesz rovata az új rádióadón" no meg Ilja Ehrenburgnak is...
mucsay
2020. június 03. 08:06
és mi ezeket az arcokat támogatjuk. (juteszembe a karcon még mindig több czutort játszanak mint ismerős arcot kat? vagy lentulainak új kedvence van? fischer idén mennyit kap? demeter hány libsit tart jól idén?) eközben használható magyar média alig. a ps-nél még ott van aristo, de az irány a csintalan lánya meg a jeszenszky fia. kéne egy hallgatható jobber rádió, de nincs jobboldali értelmiség, mert honnan lenne ha az 50es évek óta ugyanazokat a családokat támogatjuk.
catalina9
2020. június 03. 07:40
Bokros Lajosnak és Pálinkás Józsefnek is lesz rovata az új rádióadón" ..Budapest és a zsidóság egyesített hatalma leginkább a hírlapirodalmon nyugodott -állította Szekfű Gyula - a Három nemzedék című művében. Miután a hírlapirodalom teljesen kapitalizálódott és elzsidósodott, a keresztény magyar is csak akkor jut szóhoz, ha szélsőségek szolgálatába áll, és a zsidó hírlapokkal vetekedve űzi és hajszolja a magyart, a közjogi viszály, gyűlölködés és a nemzeti vétkek útvesztőjében..." van aki élvezi, ha űzik, főleg, ha fizetnek is érte...
kispufi
2020. június 02. 22:43
jaj a zorbáni sajtóelnyomás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!