Részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el Kásler

2020. május 24. 12:06

A kórházak csak abban az esetben köthetnek új szerződést magántulajdonban lévő gazdasági társasággal, egyéni vállalkozóval, vagy magánszeméllyel, ha azt szakmailag kellően megindokolják.

2020. május 24. 12:06

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ fenntartásában álló egészségügyi intézmények számára részleges szerződéskötési korlátozást rendelt el Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter.

Ennek lényege az, hogy a kórházak csak abban az esetben köthetnek új szerződést magántulajdonban lévő gazdasági társasággal, egyéni vállalkozóval, vagy magánszeméllyel, ha azt szakmailag kellően megindokolják, és a kérelmet az EMMI háttérintézményén, az ÁEEK-n keresztül jóváhagyásra felterjesztik az Operatív Törzs vezetőjéhez.

Az EMMI dönt

Az Operatív Törzs véleménye alapján pedig végül az EMMI minisztere dönt az adott kérdésben. Az intézkedés legfőbb célja a betegellátás biztonságának fenntartása, hogy a mostani járványkészültségben a kórházi rendszert ne terheljék hosszútávú szerződések.

Az EMMI vezetőjének ez a rendelkezése a napi ellátásban nem okoz időkésedelmet, nem érinti a munkaszerződéses dolgozókat, és egybevág a kormány azon szándékával, hogy megakadályozza a kórházak újbóli eladósodását. A rendelkezés nem érinti a már megkötött, hatályos szerződéseket sem, azok alapján a teljesítések továbbra is biztosítottak.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2020. május 24. 16:19
Ha nem most lépik meg akkor soha! Kásler prof megtette örök hála érte. A kórházmaffia felszámolásának első lépése.
villogókékfog
2020. május 24. 14:50
Erre 30 éve szükség volt/van/lesz. Meg ne próbaljanak lazítani, minden "beszállító" kifizetőhelynek tekinti az egészségügyet, sajnos pár orvos is.
írmag
2020. május 24. 14:46
Annak ellenére, hogy a böszmét kezelte, nem fertőződött meg tőle sem, a magyar érdekeket képviseli.
llnnhegyi
2020. május 24. 13:48
Kásler Miklós professzor úr naponta bizonyítja hozzáértését! Gratulálunk neki! Hajrá Magyarország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!