Orbán: A régi daliás idők menetelését felváltotta a jobbikos törpejárás

2020. május 25. 12:47

A kormányfő szerint a Jobbik megmutatta, hogy veszélyhelyzetben nem számíthat rájuk az ország.

2020. május 25. 12:47

Jakab Péter napirend előtti felszólalásában azt javasolta Orbán Viktornak, hogy szerezzen tapasztalatot és húzzon le egy hónapot közmunkásként, szerinte ugyanis az nem nevezhető sikernek, hogy kétszázezer főnek tudnak a közmunkával állást biztosítani. Jakab Péter napirend előtti kérdésére válaszolva a miniszterelnök ismertette a munkahelyvédelmi akcióterv számait.

Orbán Viktor elmondta: a járvány gazdasági hatásait mérséklő gazdasági akcióterv keretein belül több, mint egymillióan kaptak valamilyen támogatást. Ezek a támogatások zömmel pénzbeliek voltak, de a munkahelytámogató hitel, a támogatott képzés és a munkahelyteremtés is ide tartozik – mondta el hozzátéve, hogy az intézkedések összességében 2100 milliárd forint forrást hagytak a gazdaságban. A miniszterelnök ezzel kapcsolatban elmondta azt is, hogy ​az ingyenes digitális képzésre 61.886 fő jelentkezett és 10251 hallgató igényelt diákhitelt.

Orbán Viktor szavaira reagálva a Jobbik frakcióvezetője azt firtatta, hogy a kormány a határon túl is gazdaságélénkítő beruházásokat eszközöl, miközben itthon szerinte félmillió embernek nincsen munkája. Jakab felháborodásának adott hangot azért, mert 36 milliárdot költünk határon túli gazdaságfejlesztő programokra, illetve Kirgíziába is beruházunk.

Orbán Viktor a viszontválaszában a ténybeli tévedéseket igazította ki és elmondta: Magyarország egy nagyon nehéz és veszélyes időszakon van túl. Úgy fogalmazott: „az ország megfeszítette az erejét, hogy megvédje sok tízezer ember életét és nemzetközi összevetésben is példásan és sikeresen védekeztünk”. A Jobbik munkáját az minősíti, hogy veszélyhelyzetben nem számíthat rájuk az ország, ezért már zsugorülésben vannak, a daliás idők menetelését már a jobbikos törpejárás jellemzi. „Ehhez gratulálok” – mondta Orbán Viktor, aki szerint nehéz eldönteni mi zsugorodik jobban, a Jobbik frakciója, vagy a logója.

 

 

 

Összesen 419 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2020. május 26. 01:25
Nem semmi. A még nem is olyan rég a Szent Koronára esküt tevő és Nagymagyarországot teliszájjal emlegető Jobbik, ma azt veti a kormány szemére, hogy az elszakított magyarokat támogatja. Ekkora köpönyegforgatást talán csak a kisnyilasokból ávóssá öltözők produkáltak a modern magyar történelemben. Amúgy Jakab valószinűleg pont olyan sötét, buta és gonosz, mint amilyen a tekintete és a nézése.....
hátakkor
2020. május 25. 20:54
Pont pontyszemű Jákob úgy gyújtja fel Néróként a frakciót, ahogy nyeldekelt idolja a Belvárost. Óriási Dobrev-Jákob meccs néz ki..
stumrovik
2020. május 25. 20:38
Surmócsicska, hopp! Jó kutya, újra nutellásan nyalhatod ki a picsámat!
hátakkor
2020. május 25. 20:38
A Mozgalmat visszaveszik Dobrevék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!