Varga: A járvány elleni védekezés eszközeire 380 milliárd forintot fordítottunk

2020. április 08. 09:03

2020. április 08. 09:03

„Miből fedezzük a koronavírus elleni védekezés költségeit? Mekkora összeget fordítottunk eddig védőeszközökre? A pénzügyi akciócsoport munkájának legújabb fejleményeit ismertetem” – írta közösségi oldalán Varga Mihály.

„A járvány elleni védekezés eszközeire 380 milliárd forintot fordítottunk, míg az eddigi gazdaságvédelmi intézkedések több mint 3000 milliárd forintot hagynak ott a gazdaságban” – tájékoztatott a miniszter.

 A videóban Varga Mihály elmondta, hogy 3 alapot hoznak létre, mintegy 2000 milliárd forint összegben. A Járvány elleni védekezési alap 633 milliárd forintja egyebek mellett a pártok támogatásának 50 százalékából, a multinacionális vállalatok adójából és a bankok hozzájárulásából áll össze. A Gazdaságvédelmi alap 1345 milliárdos forrásának jelentős része a minisztériumoktól származik, átcsoportosítások, megtakarítások révén.

A harmadik alap az EU-ból érkező forrásokat kezeli majd. „Ez azonban egyelőre üres, ugyanis az álhírek ellenére az uniótól még nem érkezett támogatás a járvány elleni védekezésre „ – hangsúlyozta. Az eddigi kiadásokról elmondta, a járvány elleni védekezés eszközeire 380 milliárd forintot fordított a kormány, míg az eddigi gazdaságvédelmi intézkedések több mint 3000 milliárd forintot hagynak ott a gazdaságban. Hozzátette, a pénzügyi akciócsoport azon dolgozik, hogy forrásokat biztosítson a következő intézkedésekre is. Így marad forrás a 13. havi nyugdíj visszaépítésére, a munkaadók bértámogatására, a beruházások támogatására, valamint a szociális hozzájárulási adó és a kisvállalati adó csökkentésére. „2010-ben Magyarország már eredményesen kezelt egy válságot. Közös munkával, összefogással és helyes gazdaságpolitikával most is elérhetjük ezt” – jelentette ki Varga Mihály.

(MTI / Mandiner)

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. április 08. 18:29
Annyit hazudnak,amennyit akarnak.Nincs kontroll.
Menhetten
2020. április 08. 12:13
Orbán uralmának egyik, ha nem legfontosabb alapja, a törvényesen ellopható pénzek mennyisége. Ha ez lecsökken, megbicsaklik, sőt, talán össze is omlik az eddig stabilnak tűnő maffia. A szárnyaló gazdasági környezet ellenére, az elmúlt években, sikerült az országnak az utolsó előtti helyre leküzdeni magát az Unióban, akár gazdasági, akár szociális, egészségügyi téren. Ha most ekkora volt a visszaesés, mi lesz itt, ha nem olyan szárnyaló a gazdasági környezet a világgazdaságban. Ahogy látom, a mi kuszaszemű jegybankelnökünk meg a török jegybank útját járja, akik a szándékosan alacsonyan tartott kamatokkal, szépen kinyírták a nemzetthy valutájukat. Ott Erdogan szultán rokona, volt a bankvezér, itt a fénylő csillag jobbkeze. Gondolom, azzal törli a hátsóját. Ezeknek a fideszférgeknek LÉTELEMÜK A HAZUGSÁG! SOHA, SEMMIBEN NEM MONDANAK IGAZAT. Miért PONT MOST TENNÉK?
aleb19
2020. április 08. 11:35
mintha kezdenenek tulzasokba esni ...rendeltek kb 15ezer lelegezteto gepet is esetleg tudjak a fakabat operativ torzsesek, hogy a lelegezteto gepek kb fele helyett a kevesbe sulyos esetekben eleg a CPAP gepecskek is /ezeket alvasi problemakra hasznaljak/
monuskaroly
2020. április 08. 10:47
Ennél kevesebb ment el 10 év alatt az úgynevezett stadionokra, kb. 330 milliárd. Aki azt hiszi hogy ez a pénz 10 éven keresztül bármit megoldott volna az egészségügyben az vagy nem tud számolni, vagy nem akar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!