Ungár Péter: A kormány vonja vissza a kulturális közfoglalkoztatottakra vonatkozó törvényjavaslatát

2020. április 12. 17:37

„Egy világjárvány közepén, a húsvéti hosszú hétvégét találta meg a kormány arra, hogy egyeztetést folytasson az érintettekkel” – hangoztatta az LMP képviselője.

2020. április 12. 17:37

Az ellenzéki politikus, az LMP Facebook-oldalára vasárnap feltöltött videóban arról beszélt, hogy a kormány „az egészségügyi vészhelyzet közepén”, csütörtök este beadott törvényjavaslata „a kulturális szektort kivenné a közalkalmazotti státusz alól”. Hozzátette: erről az érintett szervezeteknek kedd reggelig kell visszaküldeniük a véleményüket. „Egy világjárvány közepén, a húsvéti hosszú hétvégét találta meg a kormány arra, hogy egyeztetést folytasson az érintettekkel” – hangoztatta.

Ungár Péter ezért pártja nevében azt követelte, hogy a kormány vonja vissza a törvényjavaslatot és addig ne adja be, amíg tart a járvány, mert annak mostani benyújtása nem indokolt. Az LMP-s politikus kijelentette, hogy a kulturális foglalkoztatottak alulfizetettek, a legutolsó jelentős béremelésük 2002-ben volt, több mint 70 százalékuk nem keres többet a garantált bérminimumnál, és a kormány még 2015-ben életpálya-modellt ígért nekik, „amit a mai napig nem teljesített”. A kormány inkább a járványhelyzettel foglalkozzon, a törvényjavaslatot pedig akkor nyújtsa be, amikor lesz lehetőség élőben egyeztetni az érintettekkel – összegzett.

(MTI)

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2020. április 13. 16:04
A nők a világ legérdekesebb teremtményei. Azt mondják, ha egy nő azt mondja 'nem', az annyit jelent talán, ha azt mondja 'talán', akkor igen a jelentése. Nem a szerzőre vonatkoztattam megállapítását, hisz' ő férfi, sokkal inkább az ellenzéki pártokra érvényes ez. Épp most ajvékoltak, Szent Amanpourig elfutottak elpanaszolni, hogy a Zorbán, a FIDESZ megszüntette a parlamentet. Most, hogy a parlament működik, dolgozni kellene, felkészülni, érvelni, most azt mondják, nem dolgozzanak, ne hozzanak törvényt. Most, hogy annyi szabad idejük van, talán, nem felkészülhetnének? Oly jó lenne Szabó Tímeát vagy Schmuck Erzsébetet hallani. ...
tevevanegypupu
2020. április 13. 08:55
Apád nem örülne, ha hallana Peták..
CirmoS
2020. április 12. 19:15
És különben is Péter, egy világjárvány közepén hagyjuk is a francba a közalkalmazotti státusz témáját, mert egy világjárvány közepén fontosabb a magyar jogállamisággal foglalkozni,- pláne külföldről - , meg a nem létező diktatúrával! Ugye Ungár?! Ezeknél nincs fontosabb!....
kunfia
2020. április 12. 18:37
"több mint 70 százalékuk nem keres többet a garantált bérminimumnál, és a kormány még 2015-ben életpálya-modellt ígért nekik," Ígérni a tolvaj,gazember mindig jól tudott.Miért hittek egy enyveskezű rángógörcsösnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!