Támadják az ingyenes parkolást Budapest ellenzéki polgármesterei

2020. április 05. 15:26

Az ellenzék máris reagált az ingyenes parkolásra: nem tetszik nekik.

2020. április 05. 15:26

Rövid időn belül a harmadik bevételi forrásától fosztotta meg az önkormányzatokat Orbán Viktor vasárnapi rendelete, amellyel a kormányfő ingyenessé teszi hétfőtől a közterületi parkolást. Ez különösen nehezen érinti az önkormányzatokat, amelyek komoly bevételtől esnek el, ráadásul az ellenzéki vezetésű önkormányzatok szerint Orbánnak semmi más célja nincs ezzel a rendelettel, mint tönkretenni a nem fideszes vezetésű kerületeket – írja az Index.

A portál megkérdezte a főváros ellenzéki kerülteinek polgármestereit is

„Ez biztosan jelentős problémát fog okozni, a Belső-Ferencvárosban már így is kétszer annyi engedély van kiadva, mint amennyi hely rendelkezésre áll” mondta Baranyi Krisztina. A IX. kerület polgármestere úgy fogalmazott: „Szép lassan minden bevételünket elveszik a járványra hivatkozva”.

Baranyihoz hasonlóan Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere is meglehetősen indulatosan reagált a parkolási rendeletre.

„Ez már része annak a politikai játszmának, ahogy a 2022-es választásra Orbán ellenséget gyárt az ellenzékből és az önkormányzatokból. Undorító, nincs jobb szó rá” – fogalmazott az Index megkeresésére Soproni.

Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere az Indexnek azt mondta, hogy az első körben azon dolgoznak, hogy ezek a dolgozók ne maradjanak állás nélkül. Kiss László III. kerületi polgármester pedig követeli a kormánytól, hogy a parkolási cégek dolgozóinak bérét 100 százalékban térítse meg, szerinte ez elvárható azután, hogy a kormány bármiféle egyeztetés nélkül, a politikai károkozás szándékával hozta meg a parkolóőrök munkáját ellehetetlenítő döntését. 

Mesterséges forráselvonást lát az intézkedésben a VIII. kerület is. „Nem is tudom, milyen eszköze van még a kormánynak arra, hogy bevételtől fossza meg az önkormányzatokat” – kommentálta a rendeletet Józsefváros polgármesteri hivatalának szóvivője.

Az Index teljes összeállítását ide kattintva olvashatja el.

Összesen 419 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2020. április 06. 10:42
Tudja már valaki, ki az a kampós orrú profil a képen?
M.K.R.
2020. április 06. 09:35
Hihetetlen, hogy ez a Karácsony akkora balf@sz a 41 tanácsadójával (valaki listázza már fel őket rendesen, adatokkal, mindennel), hogy a parkolás ingyenessé tételét is a kormánynak kellett meglépnie.
Biivisz
2020. április 06. 09:15
"... már így is kétszer annyi engedély van kiadva, mint amennyi hely rendelkezésre áll" Akkor Ferencvárosban nem is érdemes parkolódíjat szedni, hiszen minden helyet elfoglalnak az engedélyesek, nem?
Maraslako121
2020. április 06. 07:36
Ballibsiknek a pénz az első. Az emberélet nem számít. Ők azt szeretnék ha minnéltöbben elpusztulnának a vírusban. Bécsben már március 17 óta ingyenes a parkolás
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!