Schanda: A fiatalokat több intézkedés segíti a felvételinél, a szakképzésben és a diplomaszerzésben

2020. április 22. 13:03

A felsőoktatásban és a szakképzésben is jól működik a digitális átállás – mutatott rá az államtitkár.

2020. április 22. 13:03

A fiatalokat több intézkedéssel segíti a kormány a felvételinél, a szakképzésben, a diplomaszerzésben, a nyelvvizsgázásban, és a diákhitelnél – erről beszélt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

Schanda Tamás elmondta: a felsőoktatásban zajlik a felvételi folyamata, a napokban elérhetővé válik az ügyintézési funkció a felvi.hu felületen, amelynek segítségével ellenőrizhetik, módosíthatják, pótolhatják adataikat a jelentkezők, július 9-ig pedig egyszer módosíthatnak jelentkezésük sorrendjén is.

Az ITM javaslata szerint az iskolai szakképzésben a komplex szakmai vizsgák írásbeli részét az írásbeli érettségi vizsgák után, a gyakorlati vizsgákat pedig még májusban tartják meg. Szóbeli vizsgák ebben a képzési formában sem lesznek – tette hozzá az államtitkár. A felsőoktatásban és a szakképzésben is jól működik a digitális átállás – mutatott rá Schanda Tamás.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!