Ronald S. Lauder levélben mondott köszönetet Orbán Viktornak

2020. április 14. 15:16

A Zsidó Világkongresszus elnöke a Mazsihisz Szeretetkórház álllami támogatásáért fejezte ki háláját.

2020. április 14. 15:16

Levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke a budapesti Mazsihisz Szeretetkórház támogatásáért és a felújításához nyújtott kormányzati segítségért; valamint azért, hogy a kormány - többek között a magyar zsidó közösséggel összefogva – bátor küzdelmet folytat a koronavírus-járvány ellen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

A válság kezdete óta a világ minden tájáról híreket kapok arról, hogy a zsidó közösségek és a nemzeti kormányok miként fognak össze a halálos Covid-19 vírus elleni küzdelemben. A helyzet nem különbözik Magyarországon sem, ahol a magyar zsidó közösségeket képviselő Heisler úr beszámolt nekem az országukban tanúsított bátor küzdelemről” – írta Ronald S. Lauder, hozzátéve: „szeretném megköszönni, miniszterelnök úr, hogy összehangolták ezt az erőfeszítést. Imádkozom, hogy ez az egészségügyi válság mihamarabb véget érjen”.

A WJC elnöke kiemelte: a budapesti zsidó kórház egyedülálló és különleges intézmény közösségük és a világszerte élő zsidók számára egyaránt. „Mivel az intézmény a régió egyetlen zsidó kórháza, létezése, valamint a személyzet és a betegek jóléte különösen fontos számunkra. Heisler elnök úrral együtt éppen ezért külön szeretnék köszönetet mondani az idős embereknek nyújtott támogatásáért, akik közt számos holokauszt-túlélő is van” – hívta fel a figyelmet.

Ronald S. Lauder levelében kitért rá, tisztában vannak azzal, hogy az intézmény jelentős kormányzati támogatással megvalósuló felújításon megy keresztül. „Ebben a kihívásokkal teli időszakban is arra kérjük Miniszterelnök urat, hogy továbbra is támogassa a zsidó kórházat. Biztosíthatom Önt, hogy a Mazsihisz vezetői és munkatársai betartják a kormányzat valamennyi iránymutatását annak érdekében, hogy mindenki biztonságban legyen, és a lehető legtöbb életet megmentse. Azt kívánom, Miniszterelnök úr, hogy a továbbiakban is sikeresen lépjen fel a vírus elleni küzdelemben” – zárta levelét a Zsidó Világkongresszus elnöke.

(MTI)

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. április 15. 16:52
Ronald S. Lauder levélben mondott köszönetet Orbán Viktornak 2020. április 14. 15:16 A Zsidó Világkongresszus elnöke a Mazsihisz Szeretetkórház álllami támogatásáért fejezte ki háláját." Tisztességes gesztus!
tevevanegypupu
2020. április 14. 17:38
Az Amerikai uton van egy nagy zsidó kórház és szeretetház, de oda felvesznek nem zsidót is,egy kikötés van (legalábbis azt mondták)..hogy nem lehet bevinni nem kóser ételt..De az Amerikai uton sok villa is van,amit zsidó építészek terveztek..és zsidó hírességek laktak ott..például Zenthe Ferenc is..
holder
2020. április 14. 17:13
Ez most komoly ????? Lauder köszönetét dicséretként fogja fel a kormány és a Mandiner is ???? Kutyából nem lesz szalonna - íme Mr. Lauder másik arca: 2016.07.18. "Gyakorlatilag lenácizta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus Elnöke - derül ki a Pestisracok külföldi hírösszefoglalójából. Lauder az amerikai Observer című lapnak adott interjúban fejtette ki véleményét hazánkról. Arra a kérdésre, hogy meg tudná-e nevezni azt az országot, amelyik leginkább a gyűlölet bölcsőjeként jegyezhető jelenleg Európában, Lauder úgy válaszolt: Egész Európában Magyarország a legbántóbb" https://pestisracok.hu/lenacizta-orban-viktort-es-magyarorszagot-zsido-vilagkongresszus-elnoke/?fb_comment_id=877005795738834_877013362404744 https://888.hu/sivalkodjatok/ronald-lauder-magyarorszag-a-nacizmus-utjara-lepett-4060555/
BőröndÖdön
2020. április 14. 17:05
Az állampárt képmutatása mindig dícséretet érdemel...:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!