Rendőrségi vizsgálat indult a Pesti úti idősotthon ügyében

2020. április 21. 20:17

Az ügyben eredetileg a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rendelt el vizsgálatot, ám Karácsony Gergely főpolgármester és helyettese, Gy. Németh Erzsébet személye miatt a BRFK-t végül kizárták az eljárásból.

2020. április 21. 20:17

A Pesti úti Idősotthon ügyében „Tényi István fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK)” – írja a Pesti Srácok. A portál információi szerint a BRFK „foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt feljelentés-kiegészítést rendelt el”.

Ugyanakkor a Pesti Srácok „birtokába került rendőrségi határozat szerint Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitány indítványozta a BRFK kizárását, aminek a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes helyt adott”.

Fotó: Pesti Srácok
Fotó: Pesti Srácok

A Pesti Srácok tájékoztatása szerint a kizárás oka, „hogy az elfogultság látszatát is el kell kerülniük, tekintettel arra, hogy Terdik Tamás rendőr dandártábornok a beosztásából adódóan napi munkakapcsolatban van »az ügyben érintett« (mivel a Pesti úti idősotthon a Fővárosi Önkormányzat kezelésében van – PS)  Karácsony Gergellyel és a területért felelős főpolgármester-helyettes asszonnyal, Gy. Németh Erzsébettel”.

Fotó: Pesti Srácok
Fotó: Pesti Srácok

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2020. április 22. 11:19
Bár az intézmény felelőssége objektív jellegű, a bűnüldözésnek nem feltétlenül kell foglalkozni az üggyel. Inkább egy vis maior jellegű becsapódásról van szó. A körülötte folyó politikai ócskapiac is teljesen felesleges.
pumuklik
2020. április 22. 10:01
Ezt a "Tökös" nevű véglényt X-eljétek ki, egy dk-s provokátor! Kivéve aki szeret jókat röhögni rajta.
Covy D.
2020. április 22. 09:36
Határidő nélkül SEHOL sem ad. Ez Európában 80 év óta ismeretlen. Szívesen.
olajfa1
2020. április 22. 09:14
A nagyságrendi halálozás ezt a vizsgálatot nagyon is indokolja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!