Kocsis-Cake Olivio szerint visszatért a Kádár-korszak a közmédiába

2020. március 09. 19:17

A párbeszédes képviselő úgy látja, hogy a rendszerváltás előtti időszakhoz hasonlóan most is él a három t-s gyakorlat a közszolgálati médiában.

2020. március 09. 19:17

Azonnali kérdésekkel folytatódott az Országgyűlés munkája hétfőn.

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) azt mondta, egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy a közszolgálati televízió és rádió a Fidesz „pártmédiája”. A képviselő egy névvel és több név nélkül nyilatkozó volt és jelenlegi MTVA-s dolgozóra, valamint a Politico nevű portál által nyilvánosságra hozott belső levelezésre hivatkozott. Szavai szerint ebből a levelezésből kiderül, hogy a „fideszes propaganda közvetítése mellett visszatért a Kádár-korszak” a közmédiába. A rendszerváltozás előtt létezett a „három t-s gyakorlat, a tűr, tilt, támogat” – közölte. A tiltott tartalmak közé tartozik például Greta Thunberg, a tűrt tartalom például a Mi Hazánk Mozgalom, a támogatott tartalmak pedig a kormány és a Fidesz javaslatai – mondta. A közmédia az e-maileket nem cáfolta, tehát azok valószínűleg léteznek – jelentette ki. Kitől érkeznek olyan e-mailek és telefonok az MTVA-ba, hogy miről kell, vagy miről nem kell beszélni a műsorokban? – tette fel a kérdést.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt felelte, a Kádár-korszak örökségét azok képviselik, „akikkel önök egy listán szerepelnek és együtt indulnak” a választásokon. Az államtitkár úgy fogalmazott: nem tekinti feladatának, hogy egyes médiumok, szerkesztőségek működését az Országgyűlésben kommentálja, „pláne nem névtelen forrásokra hivatkozó, külföldi lejárató cikkek alapján”. A magyar média sokszínű, mindenki megtalálja a saját ízlésének, világnézetének és igényeinek megfelelő médiumokat – jelentette ki. Nem lenne helyes, ha politikusok kommentálnák médiumok szerkesztési gyakorlatát vagy nyomást gyakorolnának – érvelt. Később megjegyezte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester volt az, aki bojkottot hirdetett egy televízió ellen és baloldali politikusok voltak azok, akik „megtámadták a köztévé épületét”. Arra is volt példa, hogy az egyik baloldali ”képviselő” berontott egy portál szerkesztőségébe és ott fenyegetőzött – tette hozzá. 

(MTI)

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Esvány
2020. március 10. 11:06
"Hány élhet a főnökei közül?" Nézz utána! Talán Hajdú János és Kolek Vera? Aczél Endre is csak nemrég hunyt el.
balbako_
2020. március 10. 11:00
Bissau-Guinea "ajándéka" ez a faszi, de mit vétettünk nekik?
Esvány
2020. március 10. 09:09
Ritka értelmes képe van az ipsének!
EMM195
2020. március 10. 08:47
"Kocsis-Cake Olivio szerint visszatért a Kádár-korszak a közmédiába" Azt a k... anyját! 80-ban született.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!