Varga Mihály: Közös felelősségünk az emlékezés és az emlékeztetés

2020. február 25. 22:29

Még itt vannak azok az emberek – akár a Fővárosi Közgyűlés bizottsági tagjaként is –, akik a mai napig is ellenforradalomnak tartják 1956-ot – mondta a pénzügyminiszter egy megemlékezésen.

2020. február 25. 22:29

Közös felelősségnek nevezte a pénzügyminiszter az emlékezést és emlékeztetést, annak a szörnyű tragédiának az elmondását, amely Magyarországgal történt a kommunizmus sötét éveiben.

Varga Mihály kedden, a kommunizmus áldozatainak emléknapján a KDNP II. kerületi szervezete által a budapesti Gyorskocsi utcai börtönnél rendezett megemlékezésen azt mondta: még itt vannak azok az emberek – akár a Fővárosi Közgyűlés bizottsági tagjaként is –, akik a mai napig is ellenforradalomnak tartják 1956-ot.

„Ott ül a parlamentben az a képviselő-pártelnök, aki néhány évvel ezelőtt aláírását adta ahhoz, hogy a vörös csillag ne legyen betiltva Magyarországon” – mondta.

A politikai élet azon képviselői is „itt vannak”, akik azt mondják, hogy a Kádár-rendszer nem diktatúra volt – tette hozzá.

Varga Mihály hangsúlyozta: kötelesség tehát elmondani, hogy a kommunizmusnak az ország hány és hány polgára lett áldozata, akitől az életét, boldogulását, jövőjét vették el.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. február 26. 11:39
Misike,vajon miért retteg a fidesz az ügynökaktáktól?!
felucca
2020. február 26. 06:42
Micsoda faszság! Ki szerint volt ellenforradalom, konkrétan?
Harangláb
2020. február 26. 02:48
'56 szerintem is ellenforradalom volt...Kádár és Münnich vezette...
nemecsekerno_007
2020. február 25. 23:39
Jaja a kommunisták utódai itt vannak és osztják az észt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!