Kormányszóvivő: Gyerekeink biztonsága nem lehet pénz kérdése

2020. február 07. 09:32

Semmilyen okkal, vagy szociális helyzettel nem indokolható, hogy egy ilyen erőszakos viselkedés megjelenjen az iskolai közegben – jelentette ki Szentkirályi Alexandra.

2020. február 07. 09:32

Szentkirályi Alexandra volt a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége. A kormányszóvivő beszélt a február elején elindult kormányinfó pluszról a koronavírus megfékezéséről és a pedagógus bántalmazásokról is. Bár még csak egy napja indult el a kormányinfó plusz kezdeményezése, de máris közel száz kérdés érkezett különböző témákban – mondta el a kormányszóvivő – hozzátéve, hogy ez azt mutatja, hogy „van erre a fajta még közvetlenebb információcserére igény az emberek részéről is”.

A koronavírussal kapcsolatban Szentkirályi Alexandra elmondta: „a kormány nagyon komolyan veszi a koronavírus helyzetet, de továbbra sem beszélhetünk arról, hogy lenne magyar érintettje ennek a helyzetnek”. Hozzátette, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ez így is maradjon, akár eszközök terén, akár egy akcióterv keretében. Példaként a reptereken és nagyobb közlekedési csomópontokon bevezetett intézkedéseket említette.

Az iskolai erőszak témakörében a kormányszóvivő elmondta: semmilyen okkal, vagy szociális helyzettel nem indokolható, hogy egy ilyen erőszakos viselkedés megjelenjen az iskolai közegben, akár a diák, akár a szülő, akár a tanár oldaláról. „Amikor iskolába küldjük a gyermekeinket, akkor azt reméljük, hogy egy biztonságos helyre küldjük őket” – fogalmazott. Hozzátette, hogy a kormány azt vizsgálja, hogy akár jogszabályi szigorítással, akár kamerarendszer, vagy iskolarendészet bevezetésével hogyan lehet elejét venni ezeknek a helyzeteknek. Kijelentette, hogy nem a büntetés a cél, hanem az, hogy segítsék a nyugodt körülmények közötti tanulást. Elmondta azt is, hogy a kormány anyagi segítséget is nyújthat az oktatási intézményeknek a kamerarendszer vagy az iskolarendészet járulékos költségeihez.

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ppix
2020. február 11. 10:08
Hát ha pártunknak és kormányunknak fontosak lennének a gyerekek, akkor nem a migránsbűnözőkkkel való riogatásra költene tizmilliárdokat, hanem a családok védelmére. Hány gyereket is gyilkolt meg az elmúlt pár hónapban az apja? (és nem migránsterrorirsta) Mennyire hatékony a megelőzés, milyen a családvédelem, a nők védelme? A börtönök mennyire látják el feladatukat? (ami nem a bebörtönzöttek kínzása, csak szólok a hülyébbek kedvéért...) Hiteltelen ez az egész fos, amit a fidess maffia csinál. https://korulottemavilag.blog.hu/2020/02/09/csaladirtasok_miert
Hattori
2020. február 08. 13:54
igazán helyes nő mindkettő! :)
ptrfarkas43
2020. február 07. 16:48
Egy biztos, akinek nem tetszik a szegregáció, az a saját gyermekét járassa, oda, ahova másokét akarja, ha meg nincs gyereke, ne pofázzon bele más dolgába.
I am being lied to
2020. február 07. 12:21
Tehetetlen dodó és kiváló asztaltársasága, a rokonszellemű kritikus kommentátorok ezentúl inkább saját hiteles fotóikkal kommentáljanak (facebook-link vagy hasonló), mert feltételezhető, hogy a maguk irányában is joggal elvárják a közvélemény esztétikai ítéletét, s ez máshogy nem lehetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!