Megfenyegette és leköpte a tanárát egy szakiskolás diák Nagykátán

2020. február 02. 09:57

A rendőrség nyomoz az ügyben.

2020. február 02. 09:57

Egy nagykátai szakgimnázium diákja szidalmazta, fenyegette és leköpte tanárát. A társai eközben arra buzdították, hogy üsse meg a pedagógust – írja az Index.

Az esetről felvétel is készült, amelyen látszik, hogy a tanár mindvégig megőrizte a nyugalmát. Az RTL Klub információi szerint a pénteken készült videóban a Nagykátai Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola látható. Az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult nyomozás.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint sokkal több hasonló eset van az országban, mint amennyi felkerül az internetre. A PDSZ szerint szükség lenne iskolai programokat indítani az agresszió kezelésére, amelyekbe a diákok mellett a szülőket és a tanárokat is be kellene vonni.

A videóban érintett diákok ellen egyébként fegyelmi eljárás indult.

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. február 04. 12:19
Egy tömör általános összefoglaló az erőszakról: http://egyvilag.hu/temakep/068.shtml
Aerion
2020. február 03. 12:10
Szuper, és ezt az oktatást kellene a bolsevisták szerint liberalizálni, mert túlszabályzott és autoriter.
Shlomo Morel, egy igaz ember
2020. február 03. 11:48
A magyaroknak még sokat kell tanulniuk toleranciáról, mások elfogadásáról. Nem értik, nem ismerik a kisebbségeket. Érzékenyítő programokra lenne szükség sürgősen.
bispora
2020. február 03. 05:04
Egy problémát úgy lehet megoldani, ha az azt kiváltó körülményeket teljeskörűen feltárják. Ha cigány gyerekek rendszerszintűen blokkolják az iskolában folyó munkát, akkor ez a probléma gyökere- erről nem beszélni, az olyan lipsi tempó és a megoldást teszi lehetetlenné...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!