Kétszázmillióból csökkentik a szegregációt Dobozon

2020. február 10. 16:10

A projekt során új szociális bérlakásokat alakítanak ki, hogy segítsék a kiköltözést a telepről.

2020. február 10. 16:10

Kétszázmillió forintot nyert el a Békés megyei Doboz nagyközség a szegregáció felszámolására – tájékoztatta a projektgazda hétfőn közleményben az MTI-t. Mint írják, az európai uniós Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből önerőt nem igénylő projekt kezdődik, amelynek célja a szegregált lakókörnyezetben, mélyszegénységben élő hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkózásának és integrációjának segítése.

A projekt során új szociális bérlakásokat alakítanak ki, hogy segítsék a kiköltözést a telepről. Egy szegregátumon kívüli, önkormányzati tulajdonú ingatlanban szolgáltatóházat alakítanak ki, amelyet közösségi térként lehet majd igénybe venni a rendezvényekhez. Emellett a szegregátumban út felújítása és egy szolgáltató pont kialakítása is szerepel a pályázatban – írják. Dobozon négyezren élnek, a lakosság több mint hét százaléka vallja cigánynak magát a KSH adatai szerint.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2020. február 11. 12:11
Milyen elvek mentén lehetne sikerre vinni a hátrányos helyzetű kisebbségek, a cigányság felzárkóztatását: https://egyvilag.hu/temakep/069.shtml#p16 Ez meg az utóbbi idők történéseiről egy józan összefoglaló, beleértve Gyöngyöspatát is: https://egyvilag.blog.hu/2020/02/06/egyeb_hazai_aktualitasok_2020
rollotomasi
2020. február 11. 10:10
Hátrányosné édesanyám, Már megint kaptunk egy új lakást. De ha felszedjük a parkettát is, Bizony kettőt kapunk helyette. Boncz Géza klasszikusa, aktuálisabb, mint valaha.
Vidėken újrakezdő
2020. február 11. 08:39
Ezért tartanak itt. Másnak mindenért meg kell dolgozni, amit utána meg is becsül. Utóirat: A parkettát nem javaslom az új házakba.
Hóvirágcsempész
2020. február 10. 17:48
A cigányokat integrálni kell . TŰZZEL-VASSAL , KORBÁCCSAL . A többit kiröhögik ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!