Brain Bar: A hit vagy a tudomány a túlélés kulcsa?

2020. február 10. 12:40

Dr. Hannah Critchlow és Eliot Peper is csatlakozott az idei jövőfesztiválra.

2020. február 10. 12:40

Létezik a szabad akarat vagy sorsunkat már előre megírták? Lehet, hogy a vallás és a tudomány mégsem ellenségek? Hogyan reformáljuk meg a kapitalizmust új, környezetvédő vállalatokkal? Többek közt ilyen és hasonló, szinte mindenkit foglalkoztató kérdésekre kínálnak választ a 2020-as Brain Bar újonnan bejelentett előadói is, köztük Dr. Hannah Critchlow és Eliot Peper – közölték a szervezők a Mandinerrel.

Mint írták, Dr. Hannah Critchlow – aki neurológus – a neuronok rendszerét vizsgálva arra jutott, hogy az emberi sors nem is olyan kiszámíthatatlan, így az egyének jövője sem, Peper pedig a tudományos-fantasztikus irodalmat hívja segítségül a jövő megszólaltatására az idén hatodjára megrendezett jövőfesztiválon.

Ők ketten a már bejelentett előadókhoz csatlakoznak, így David Sloan Wilsonhoz, aki a világ legismertebb evolúcióbiológusaként a hit és tudomány közötti, évszázadok óta mélyülő árkot igyekszik betemetni, Jentetics Kingához, aki a PublishDrive alapítójaként új életet lehelt a könyvkiadásba, és aki elárulja, hogyan lehet megreformálni a legősibb iparágakat. Ott lesz az idei Brain Baron a magyar-kanadai Tom Szaky is, akinek célja az ember által termelt szemét radikális csökkentése, de nem éri be ennyivel: vállalkozása, a TerraCycle kifejezetten hulladékból állít elő új termékeket. 

Aki biztosan ott szeretne lenni Brain Bar 2020 jövőfesztiválon, azoknak jó hír, hogy az early bird jegyek még öt napig, azaz február 15-ig érhetők el a Brain Bar oldalán. További információk és részletek a fesztivál Facebook-eseményében.

(Mandiner)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!