Böröcz: A Fidesz-KDNP támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért

2020. február 04. 15:21

Nincs mentség az ilyen pedagógusok elleni erőszakos viselkedésre, sem a diáknak, sem a szülőnek – jelentette ki a Fidesz országgyűlési képviselője.

2020. február 04. 15:21

A Fidesz és a KDNP frakciószövetsége támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért – közölte a kormánypártok nevében Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője kedden Budapesten újságírókkal. A fideszes politikus rámutatott: Gyöngyöspata, Nagykáta, Mezőtúr csak néhány példa az elmúlt napokban felszínre került esetekből, amikor tanárt bántalmaztak diákok.

Teljesen mindegy, hogy mely magyar településről van szó, teljességgel elfogadhatatlan, hogy pedagógusokat terrorizáljanak egyes diákok – jelentette ki. Hozzátette: elfogadhatatlan, hogy fizikailag fenyegessék, bántalmazzák a tanárokat. Nincs mentség az ilyen pedagógusok elleni erőszakos viselkedésre, sem a diáknak, sem a szülőnek. Nem mentség a szociális helyzet sem – hangsúlyozta.

Böröcz László kiemelte: ilyesmit nem szabad eltűrni egyetlen diáktól sem, függetlenül attól, hogy ki milyen származású, nem lehet megértőnek lenni semmilyen erőszakkal szemben. Kiemelte: az ilyen erőszakos légkör tönkreteszi nemcsak a pedagógust, hanem az osztályközösséget, akár az egész iskola légkörét is. Ezért örömmel halljuk, hogy a kormány fel akar lépni a pedagógusbántalmazással szemben; a Fidesz és a KDNP frakciója támogatja, hogy a kormány lépéseket tegyen a pedagógusok védelméért – közölte.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Greffiti
2020. február 04. 18:17
10 év után nem támogatni meg lépéseket tenni kell, HANEM CSELEKEDNI KELL A TÖBBSÉG MEGVÉDÉSE ÉRDEKÉBEN!
zakar zoltán béla
2020. február 04. 16:18
ÉsfodormgyarhillerhorngyörgycseharatókunhalmidonáthSÖTÉTŐR?????!!!!
OberEnnsinnen
2020. február 04. 16:05
Magyarország kivégzése, önként, ha: az iskolákban a rombolókat és az építőket egy tanterembe zárva tartja a magyar állam, jelesül: a mindenkori magyar kormány. Legyen a Soros-qrva nemzetség akármennyire erős, nekünk ERŐSEBBNEK KELL LENNÜNK. Különben: kiirtanak bennünket.
Lombi
2020. február 04. 16:03
Ideje lenne nyíltan beszélni, a kibeszélésre váró dolgokról. Pl. hogy a nagy oktatásliberalizáció milyen lehetetlen körülményeket teremtett az oktatásban. Ideje lesz valódi megoldásokat, törvényeket találni, létrehozni a lehetetlen helyzetekre. Akkor is, ha ez nem píszí.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!