Vitányi: Orbán merész, kockázatokat is vállaló, de nem vakmerő játékos

2020. január 21. 18:12

A miniszterelnök szenvedélyes játékos, aki méltósággal tud veszíteni is, de nyerni még inkább – fogalmazott Vitányi István.

2020. január 21. 18:12

Vitányi István, a Fidesz Hajdú-Bihar megyei választókerületi elnöke is meglepődött, amikor Orbán Viktor a hivatalos megbeszélésük után elővett egy ládikát, ami tele volt magyar kártyával – írja a ripost cikke alapján a 888.hu. A történet előzményéhez hozzátartozik, hogy Vitányi több mint húsz éve rendszeres kártyapartnere a miniszterelnöknek. 

Vitányi István igazi „örömkártyázásnak” nevezi ezeket az alkalmakat, és még azt sem bánja, ha a Fideszben néha azzal zrikálják, hogy valamiféle „kártyakvóta” révén politizál hosszú évek óta a pártban. Merthogy több mint két évtizede, 1998 óta rendszeres kártyapartnere a miniszterelnöknek.

A Fidesz Hajdú-Bihar megyei választókerületi elnöke a Ripostnak úgy fogalmazott: „igazi »kártyabarátság« ez, olyan rendkívüli alkalom, amikor a kártya mellett komoly dolgokról is kötetlenül lehet beszélni”. Vitányi szerint Orbán merész, kockázatokat is vállaló, de nem vakmerő játékos, ellentétben a maga óvatosabb stílusával. „A miniszterelnök szenvedélyes játékos, aki méltósággal tud veszíteni is, de nyerni még inkább” – fogalmazott Vitányi István.

(fotó: Ripost)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ursus artos
2020. január 22. 10:45
Ász, tíz, hétre simán be lehet vállalni az ultit...
Akitlosz
2020. január 21. 21:37
Na ezek szerint akkor nem ultiznak!
annamanna
2020. január 21. 20:48
"merész, kockázatokat is vállaló, de nem vakmerő" Konkrétan mi a különbség ezek között? Annyit biztosan értek, hogy Vitányi "óvatosabb", de minél kockáztatóbb valaki, annál "vakmerőbb" is egyben, az egésznek ez a lényege; ha nem volna "vakmerőség" kockázatot vállalni, akkor nem volna különbség az óvatos és a kockáztató között. Itt legfeljebb annyi különbség lehet, hogy valaki okos és kockáztató vagy buta és kockáztató; de a "vakmerő" szóból szerintem sem ez, sem az nem következik. Viszont nyilván ezt akarta mondani Vitányi, vagyis: "merész, kockázatokat is vállaló, de okos".
Budai Katalin
2020. január 21. 20:13
Így gondolom én is Orbánról. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!