LMP: a miniszterelnök leváltása fogja elhozni a fordulatot klímaügyben

2020. január 09. 18:02

Schmuck Erzsébet és Kendernay János a kormányfő évindító sajtótájékoztatójára reagált.

2020. január 09. 18:02

Schmuck Erzsébet és Kendernay János azt írták: miközben nemrég a Fidesz politikusai még a klímaváltozás tényét is vitatták, a miniszterelnök az önkormányzati választások után néhány héten belül nemcsak felismerte a probléma súlyát, hanem „mondatai alapján a kormány az ünnepek alatt meg is oldotta” a bajt.

„A gond csak az, hogy aki szerint a Kárpát-medence néhány intézkedéssel mentesíteni tudja magát a klímaváltozás hatásai alól, az valójában továbbra sem ért semmit, így több kárt fog okozni, mint hasznot” – vélekedtek az ellenzéki párt társelnökei. Azt írták: Orbán Viktor egyenesen Európa egyik legzöldebb politikusának állította be magát, ebből azonban egy szó sem igaz; kormánya az elmúlt tíz évben felszámolta a magyarországi természet- és környezetvédelmi intézményrendszert, megadóztatta a megújuló energiákat, és olyan gazdaságpolitikát folytatott, amely kimondottan vállalta, hogy a német ipar érdeke fontosabb, mint a fenntarthatóság.

A miniszterelnök továbbra is a paksi bővítést tartja a karbonsemlegesség kulcselemének, álláspontja szerint Magyarország nem engedheti meg magának, hogy szélerőműveket építsen, de azt igen, hogy sok ezermilliárd forintot fizessen Oroszországnak „egy drága, elavult, veszélyes és valójában teljesen felesleges atomerőműért” – fogalmaztak.

Orbán Viktor talán felismerte, a magyar emberek nem fogják tűrni, hogy a kormány figyelmen kívül hagyja a klímaváltozás problémáját, rövidlátásával tönkretegye „gyerekeink és unokáink jövőjét” – írták. A sajtótájékoztatón a miniszterelnök önkéntelenül „beismerte, hogy teljesen alkalmatlan a klímaválság jelentette kihívás kezelésére” - olvasható az LMP társelnökeinek közleményében.

(MTI)

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2020. január 11. 00:13
"LMP: a miniszterelnök leváltása fogja elhozni a fordulatot klímaügyben" Jó hát eddig is sejthető volt, hogy a klímahiszti hátterében politikai karriervágyatok áll, de hogy már nyíltan ki is mondjátok azért új.. )
airmax
2020. január 10. 12:13
Most már legalább ezt is tudjuk, hogy a klímaváltozást is Orbán okozza... Mi a helyzet az ausztrál bozóttüzekkel? Gyaníthatóan az is a lelkén szárad...
Karbantartó9
2020. január 10. 08:37
A miniszterelnök leváltása polgárháborút fog elhozni, amelyben ti eltűntök a porondról. Nem fogunk siratni!
Kegyes urunk Karolus
2020. január 10. 07:31
Kit akar ez a hülye ribanc leváltani?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!