Személyre szóló ajándékokat kapnak a gyermekotthonok lakói

2019. december 19. 17:26

Az összesen hétezer fiatalhoz a napokban érkeznek meg az ajándékdobozok az egyházi, civil és állami gyermekotthonokba.

2019. december 19. 17:26

Minden, gyermekotthonban élő fiatal személyre szóló ajándékot kap az ünnepek alkalmából minisztériumok dolgozóitól. A kezdeményezés részeként több minisztérium képviselői csütörtökön a pilisi gyermekintézményben adtak át ajándékokat. A kézzel írt levelek az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális államtitkárságára érkeztek, a gyerekek kéréseinek megvalósításában valamennyi minisztérium részt vett. Az összesen hétezer fiatalhoz a napokban érkeznek meg az ajándékdobozok az egyházi, civil és állami gyermekotthonokba.

A Pilisi Gyermekotthon, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola családias ünnepségén az intézmény különleges ellátást igénylő Napsugár csoportja köszöntötte a vendégeket karácsonyi műsorral, majd a minisztériumok képviselői adták át a személyre szóló ajándékokat. Fülöp Attila, a Miniszterelnökség melletti másik kezdeményező Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára kiemelte, hogy az ajándékok személyesek, és az ajándékozók nagy figyelmet fordítottak arra, hogy pontosan teljesítsék a gyerekek kéréseit. Mint mondta, arra szeretnének biztatni és kérni mindenkit, hogy legyen bátorságuk megismerni és befogadni a gyermekvédelemben élő gyerekeket.

Az államtitkár az MTI-nek elmondta, hogy az ezen a területen dolgozó nevelők, szakemberek csak akkor lehetnek sikeresek, ha a társadalom is nyitott és segítő. De az eseménnyel azt is szeretnék üzenni ezeknek a gyerekeknek – folytatta –, hogy nincsenek magukra hagyva. Az itt élők bizalmi szálai gyengék – mutatott rá –, s egy ilyen kezdeményezés abban is segíthet, hogy ezek a gyerekek tudjanak bízni a barátaikban, a társaikban, a társadalomban. Hozzátette: a minisztériumok munkatársai önkéntesen és saját hozzájárulásukból teljesítették a gyerekek kívánságait. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy az itt dolgozók munkájukkal a nehéz helyzetben lévő gyerekeken segítenek, és köszönetet érdemelnek azért a sok-sok erőfeszítést, amit értük tesznek.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára úgy fogalmazott, hogy karácsony táján kiszélesedik az odafigyelés, a gondoskodni vágyás, és ezzel mostani akcióval ezt a többlet gondoskodni vágyást lehet megvalósítani, hiszen a szépen becsomagolt ajándékdobozokban nagyon sok szeretet van. Ponevács-Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) beruházások ösztönzéséért felelős helyettes államtitkára a jókívánságok tolmácsolása mellett elmondta, hogy a KKM háttérintézményei is bekapcsolódtak, és lelkesen készültek az ajándékozásra. Ballester-Bólya Boglárka, az Igazságügyi Minisztérium (IM) európai uniós kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára megköszönte a lehetőséget, hogy részese lehetetett az eseménynek, és arra emlékeztetett, hogy a segítségnyújtás az emberi együttélés egyik alapvető eleme. Az otthon lakói általuk készített apró ajándékokkal lepték meg a vendégeket.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2019. december 19. 21:01
Bernadett tudja?
repulok
2019. december 19. 19:28
Ha lehet valami rossz, akkor gyermekotthonban felnőni az nagyon rossz. Egy festő dolgozott nálam, aki elmondta, hogy 14 évig élt gyermekotthonban. Néha mentegetőzött amiatt, hogy bizonyos viselkedési formákat nem ismer, ami egy családban élőnek természetes. Mindenki a kékszemű szőke gyermekeket fogadta örökbe, pechére ő nem ilyen volt...
3M..
2019. december 19. 18:02
"Év végi jutalom: Jegybanki dolgozónak félmillió, tanároknak nulla." Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!