Kövér László beiktatta hivatalába Polt Péter legfőbb ügyészt

2019. december 17. 13:37

Beiktatta hivatalába a legfőbb ügyészi posztra az Országgyűlés által újraválasztott Polt Pétert annak elnöke, Kövér László az Igazságügyi Palotában.

2019. december 17. 13:37

Beiktatta hivatalába Polt Péter legfőbb ügyészt Kövér László, az Országgyűlés elnöke kedden Budapesten, az Igazságügyi Palotában tartott ünnepélyes rendezvényen.

 Az Országgyűlés Áder János köztársasági elnök javaslatára Polt Pétert november 4-én újabb kilenc évre legfőbb ügyésznek választotta. Polt Péter ezt megelőzően 2010. december 14-én lépett hivatalba, korábban,2000. május 16. és 2006. május 16. között már betöltötte ezt a tisztséget, így most a harmadik legfőbb ügyészi ciklusát kezdte meg.

Kövér László a legfőbb ügyészt hivatalába iktató beszédében Finkey Ferenc koronaügyész szavait idézve kiemelte, hogy az ügyészség függetlensége egyértelműen hozzátartozik az igazságszolgáltatás függetlenségéhez és önállóságához.

Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta, Polt Péter legfőbb ügyészként különösen fontosnak tartja, hogy az igazságügyi együttműködések terén Magyarország az aktív államok között jelenjen meg - mind Európában, mind azon kívül. Elvárásait saját példájával is megerősíti, hiszen mind az Európa Tanács szakosított szerveiben, mind az Európai Unió legfőbb ügyészeket tömörítő hálózatában kifejezetten tevékeny és proaktív munkát végez. A visegrádi országok ügyészi szerveivel pedig még sohasem volt olyan kiegyensúlyozott az együttműködésünk, mint az ő nevével fémjelzett időszakokban.

Polt Péter beszédében emlékeztetett arra, hogy az áldozatos munkának köszönhetően Magyarország ügyészsége újra Európa élvonalában van. Ennek bizonyságául felidézte Ladislav Hamran, az Európai Unió Ügyészi Szervezete, az EUROJUST elnökének tavaly az ügyészség napján az Igazságügyi Palotában elmondott szavait. Az EUROJUST elnöke köszönetet mondott a magyar ügyészségnek azért az együttműködésért és partnerségért, mely messzemenően hozzájárult az uniós szervezet kiváló eredményeihez. 

Az ünnepélyes rendezvényen Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke, Varga Judit igazságügyi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes, Vejkey Imre, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának elnöke, a társszervek és a Legfőbb Ügyészség vezetői, továbbá fellebbviteli főügyészek, főügyészek vettek részt.

(MTI)
 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cosadi
2019. december 17. 21:13
https://mooxi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Belakiss
2019. december 17. 19:59
Működhet tovább a maffia.
Menhetten
2019. december 17. 17:08
Ha még kétsége lenne valakinek abban, hogy egy bűnszövetkezet irányítja az országot... Mint tudjuk/látjuk, ez az irányítás leginkább az országba érkező EU-s milliárdok és az ország ingó és ingatlan vagyonának saját maguk és klientúrájuk zsebe felé irányítására korlátozódik.
Valodi
2019. december 17. 16:03
..... höhöhö..... az örökös főügyész! Ha sikerül Orbánt elhajtani, akkor haláláig.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!