Orbán: Európát csak az mentheti meg, ha visszatalál keresztény identitásához

2019. november 26. 12:15

A kormányfő kiemelte: Európa megmentéshez nekünk azok adhatják a legnagyobb segítséget, akiknek most mi segítünk.

2019. november 26. 12:15

Európát csak az mentheti meg, ha visszatalál valódi értékeinek forrásához, keresztény identitásához – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten.

A keresztényüldözésről szóló második nemzetközi konferencia megnyitóján a kormányfő kiemelte: Európa megmentéshez nekünk azok adhatják a legnagyobb segítséget, akiknek most mi segítünk. Mi azt adjuk az üldözött keresztényeknek, amire nekik szükségük van, otthont, kórházat, iskolát, és azt kapjuk vissza, amire Európának a legnagyobb szüksége van: keresztény hitet, szeretetet, kitartást – fogalmazott.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a magyar nép és kormány hiszi, hogy a keresztény erények békéhez és boldogsághoz vezethetik azt, aki gyakorolja azokat, ezért az alkotmány is kimondja, hogy Magyarország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme az állam minden szervének kötelessége. Ez az örökség kötelez, hogy a magunk erejének megfelelően megvédjük a világban azokat a keresztény közösségeket, amelyek üldöztetést szenvednek – mondta.

(MTI)

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
siochanty
2019. november 28. 04:09
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
padeter
2019. november 27. 18:31
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
catalina9
2019. november 27. 07:20
Orbán: Európát csak az mentheti meg, ha visszatalál keresztény identitásához" és mit tesz ezért a "kereszténység" , mondjuk Ferenc pápa, Erdő Péter stb. Többszázezer pap van, többezer templom, és Soros egymaga többet a keresztény kultúra rombolásáért, mint ezek a védelméért. "Noha a vallásuk miatt üldözöttek nyolcvan százaléka keresztény, Európa mégis csendes, mert egy rejtélyes erő lezárja az európai politikusok száját – jelentette ki a Magyarország miniszterelnöke. Sokan vannak, akik a mai európai korszellemben és média erőviszonyok között nem tudnak, mernek megszólalni – fogalmazott a kormányfő, aki szerint a legnagyobb tévedés, ha az európaiak úgy gondolják, az üldözés borzalmai velünk nem történhetnek meg, hiszen a terror már többször lecsapott a kontinensen, ellenőrizetlen tömegek áramlottak Európába, és a demográfiai trendek is gyors kulturális változásokat vetítenek előre egyes országokban." Rejtélyes erő....nem olyan rejtélyes ez, ezt úgy hívják, hogy Marx, Lenin, Rákosi, a Soros Big Band Gurcsányné, Juncker, Timmermans...szóval a baloldal ami, amikor teheti ráront nemzetére, és amelyben mindig hemzsegtek a zsidók.
worlprofid
2019. november 26. 22:12
MooXi.net - nagyszerű projekt felnőttek számára, akik szexpartnert szeretnének találni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!