Bepereli Kövér Lászlót az Azonnali.hu

2019. november 12. 08:20

A lap szerint a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit korlátozta a házelnök.

2019. november 12. 08:20

Az Azonnali.hu nevű portál beperelte Kövér Lászlót és az Országgyűlési Hivatalt, mert szerintük a házelnök súlyosan korlátozta a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit, amikor szigorította az újságírókra vonatkozó szabályokat a parlamentben – írja a Euronews.

„Kövér László sem rendelkezhet akármiről, őt is köti az országgyűlési törvény: amely többek között kimondja, hogy a házelnöki rendelkezések sem zárhatják ki sem az Országgyűlés ülésének nyilvánosságát, sem a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit. Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok pontosan ezt teszik, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövér Lászlót is” – írja az Azonnali.hu.

Az új szabályok értelmében az őszi ülésszaktól kezdve az újságírók csak az arra kijelölt helyen szólíthatják meg az országgyűlési képviselőket. Külön engedélyt a parlament sajtóirodájánál lehet kérni, de a lap dolgozói ezt nem kapták meg.

Az Ungár Péter és Gerényi Gábor tulajdonában lévő lapot Schiffer András fogja képviselni a perben.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2019. november 13. 17:57
Megtiltja az általam delegált képviselő munkáját? Az a képviselő engem képvisel, az én álláspontomat képviseli! A képviselők munkaadója a NÉP és nem Kövér László! Azért mert neki nem tetszik az ellenzék akiket ő libsinek és bolsinak tart, nem tilthatja ki a Parlamentből ill.nem büntetheti meg a fizetés elvonásával, mivel nem ő fizeti ŐKET!
annamanna
2019. november 13. 00:43
"Bepereltük Kövért, de mi lesz most? Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a kulisszatitkokat!" https://azonnali.hu/cikk/20191112_bepereltuk-kovert-de-mi-lesz-most
koronaszepe
2019. november 12. 17:37
„Kövér László házelnök úr, aki egyébként szerintem a nemzet gerince […] ugye mától bevezetett egy parlamenti a szabályt az újságírókra vonatkozóan, aminek értelmében egy két évszázados, nagyon szép hagyomány, a parlamenti tudósítások műfaja gyakorlatilag ellehetetlenült.” https://merce.hu/2019/10/22/a-kormanymediaban-kritizalta-a-sajto-parlamenti-korlatozasat-a-pesti-sracok-foszerkesztoje/ 10:20-tól
tango47
2019. november 12. 12:35
Már a mellékhelyiségben is az orra alá tartották a képviselőknek a mikrofont. Jó-jó, fontos a tájékoztatás, de a piócák nem (egyik oldalról sem!).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!