Magyar Érdemrend nagykeresztje kitüntetést kapott Lezsák Sándor

2019. október 31. 15:15

Lezsák Sándor a magyar nemzeti kultúra szószólója – jelentette ki Orbán Viktor.

2019. október 31. 15:15

A magyar nemzeti kultúra szószólójának nevezte Lezsák Sándort Orbán Viktor kormányfő, aki a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést adta át csütörtökön a Karmelita kolostorban az Országgyűlés alelnökének, József Attila-díjas költőnek, a Nemzeti Fórum, a Bethlen Gábor Alapítvány és a Mindszenty Társaság elnökének, a Lakitelek Népfőiskola alapítójának.

Méltatásában a miniszterelnök kiemelte: Lezsák Sándor azon dolgozik, hogy visszaadja a magyarság önbecsülését az egész Kárpát-medencében, mert enélkül nincs jövő, a nemzet önbecsülése pedig az egyes emberek önbecsüléséből adódik. „A mi dolgunk annyi, hogy a magyarok következő nemzedékeiben is elültessük az érzést”, hogy magyarnak lenni a legnagyszerűbb dolog, ami történhet az emberrel – fűzte hozzá.

Az ünnepségen Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár ismertette: Áder János köztársasági elnök a miniszterelnök előterjesztésére adományozta a kitüntetést Lezsák Sándornak a rendszerváltoztatás harmincadik évfordulója alkalmából a szabad Magyarország megteremtésében és a hazai demokrácia kereteinek kialakításában, többek között a lakiteleki találkozók megszervezésével vállalt szerepe, valamint több évtizedes, közmegbecsülésnek örvendő közéleti pályája elismeréseként.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2019. október 31. 22:13
"Van aki tüntet, s van aki kitüntet."
Berecskereki
2019. október 31. 16:03
A kurvaországozásért Gyurcsány is megérdemelné a vas karperecet láncokkal ékesítve.
polnemkor
2019. október 31. 15:35
Nagyon megérdemli! Tisztelet neki mindenért. A lakitelki sátorállításért, a népfőiskolákért és minden másért!
yndi
2019. október 31. 15:30
Mint a politbüro tagjai egymás között a 80-as évek elején. "A mi dolgunk annyi, hogy a szovjet emberek következő nemzedékeiben is elültessük az érzést, hogy szovjet embernek lenni a legnagyszerűbb dolog, ami történhet az emberrel..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!