Orbán-Abbott-találkozó: Európának a magyar és az ausztrál gyakorlatot kell követnie a határvédelemben

2019. szeptember 05. 16:47

Az ausztrál politikus a III. Budapesti Demográfiai Csúcsra érkezett Magyarországra.

2019. szeptember 05. 16:47

A bevándorlás és a határvédelem volt a fő téma Orbán Viktor miniszterelnök és Tony Abbott korábbi ausztrál kormányfő találkozóján csütörtökön, a Karmelita kolostorban.

Az ausztrál politikus, aki 2013 és 2015 között volt hazája miniszterelnöke, a III. Budapesti Demográfiai Csúcsra érkezett Magyarországra. A magyar kormányfővel folyatott megbeszélésén – melyen részt vett Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára is – egyetértettek abban, hogy minden államnak joga van dönteni arról, hogy kit és milyen feltételek mellett enged be a területére.

Vannak ugyan különbségek Ausztrália és Magyarország között a határvédelemben, hiszen előbbi a tengereken, utóbbi a szárazföldön kényszerült védekezésre, mégis mindkét sikeres kormányzatot ugyanaz az elgondolás vezérelte, mégpedig az állampolgárai és a kultúrája védelme – hangzott el.

Európának az ausztrál és a magyar gyakorlatot kell követnie a határvédelemben, ha meg akarja óvni polgárait – szögezte le Orbán Viktor és Tony Abbott.

(MTI)

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2019. szeptember 06. 14:49
A szocializmusban voltak ilyen fölösleges hírek, fölösleges fényképekkel.
VESZ ÉSZ
2019. szeptember 05. 18:31
Akkor lenne valamivel jobb a világunk,ha Magyarország és Ausztrália határos lenne.
nemecsekerno_007
2019. szeptember 05. 17:58
Orbán elszigetelődik... :)))))))
Gregorius
2019. szeptember 05. 17:42
Ausztrália sziget (kisebb hajóval nem elérhető), így teljesen más lehetőségei vannak. ( távoli szigeteken, országokban létesített táborok és onnan ellenőrzött betelepítés...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!