Karácsony Gergely független színházakat támogatna

2019. szeptember 18. 15:21

Nem engedhetjük el a kezét ezeknek a nagyon fontos kulturális értéket képviselő intézményeknek – fogalmazott az ellenzéki főpolgármester-jelölt.

2019. szeptember 18. 15:21

Karácsony Gergely főpolgármesterként pályázati alapot hozna létre a fővárosi független színházak, művészeti műhelyek támogatására.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szerdán Budapesten, a II. kerületi Átrium színház előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: programjának fontos része, hogy a fővárosi önkormányzat létrehozna egy pályázati alapot a független színházi vagy más kortárs művészeti műhelyek támogatására. A pályázatokat szakmai alapon bírálnák el – közölte.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „nem engedhetjük el a kezét ezeknek a nagyon fontos kulturális értéket képviselő intézményeknek és társulatoknak, nem hagyhatjuk, hogy Budapest kulturális sokszínűsége egyszerűen azért csorbuljon, mert a kormány úgy érzi, hogy a hatalom logikájával kell döntenie kulturális ügyekben.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2019. szeptember 18. 22:07
Hány színházat támogat Geri? Mi az hogy támogatna? Csak a cirkusz..
kispufi
2019. szeptember 18. 21:26
Roberta függetlenségét nem lehet megvenni, te Gergőgyerek. Nem tart olyat... Ha fizetsz érte, se.
Mich
2019. szeptember 18. 21:00
Támogatni kell a "belvárosi értelmiséget"...
Kegyes urunk Karolus
2019. szeptember 18. 17:47
És persze ők mondanák meg, hogy ki a független. Ögyes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!