Merkel szerint Magyarország jól használja fel az EU-s forrásokat

2019. augusztus 20. 14:58

„Ha megnézzük Magyarország gazdasági növekedésének adatait, azt látjuk, hogy Magyarország az emberek jólétének növelésére használja ezeket a pénzeket” – mondta a kancellár.

2019. augusztus 20. 14:58

A páneurópai piknik 30. évfordulóján Sopronba látogatott Angela Merkel német kancellár, aki közös sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktorral. Az itt elhangzottakkal kapcsolatban elkezdett terjedni az az álhír, hogy Merkel nem mondta, hogy Magyarország jól használja fel az EU-s forrásokat, és hírhamisítás történt. A félreértések elkerülése végett közöljük a kancellár által mondottak egy részét, amely alapján egyértelmű, hogy valóban a kohéziós forrásokra mondta a kancellár, hogy „Magyarország az emberek jólétének növelésére használja ezeket a pénzeket”.

„Először természetesen a kétoldalú kapcsolatainkat vettük tekintetbe. Ebben az összefüggésben azt szeretném hangsúlyozni, hogy nagyon fontos, hogy tényleg sokat kereskedik egymással a két ország, és hogy sok közvetlen befektetés érkezik Németországból Magyarországra ezeknek a cégeknek is az előnyére, tehát ebből Németország is profitál. A kereskedelmi mérleg 55 milliárd euróval nemcsak átfogó, hanem kiegyensúlyozott is. Ez azt jelenti, hogy a nemzetgazdaságaink szorosan össze vannak kötve. Ha arról beszélünk, hogy a kohéziós és strukturális források milyen céllal kerülnek felhasználásra, azt kell mondanunk, hogy ezeket a forrásokat úgy használják fel, hogy az növelje a konvergenciát az Európai Unióban. Ha megnézzük Magyarország gazdasági növekedésének adatait, azt látjuk, hogy Magyarország az emberek jólétének növelésére használja ezeket a pénzeket. Németország örül, hogy munkahelyekkel járulhat hozzá ehhez.”

A fordítás a német kancellár hivatalos oldalán (bundeskanzlerin.de) található leirat alapján készült.

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Boga
2019. augusztus 21. 13:24
..a ballibekre bízták a Szaharát.. ..tíz éven belűl akut homokhiány lépett fel..
fogas paduc
2019. augusztus 21. 12:07
Hát, a korrupciós hiszti, meg a klíma hisztikeltés nem vált be. Vajon mi lesz a következő mainstream téma?
Besenyő István
2019. augusztus 21. 01:03
"Merkel szerint Magyarország jól használja fel az EU-s forrásokat" Hát persze, hogy jól használja fel. Például nem épít cukorgyárakat.
Pierre
2019. augusztus 20. 21:49
mivel Merkel az ndk-ban nott fel, ertenie kellene, hogy minden ilyen udvarias gesztusnak szant hazugsagot egy diktatorikus hatalom azonnal a propagandajaba illeszti, es veres kardkent hordozza korbe, mint bizonyitekot, barmilyen aljassaga cafolatakent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!