A Závecz szerint Karácsonynak van esélye legyőzni Tarlóst

2019. július 02. 10:56

A Závecz Research közvélemény kutatása szerint a budapestiek 47 százaléka szerint Karácsony Gergelynek van esélye legyőzni Tarlóst Istvánt.

2019. július 02. 10:56

Az Index is és a 168 óra is úgy értesült, hogy a Závecz kimutatása alapján 3 százalékos hibahatár mellett a budapestiek 47 százaléka szerint Karácsony Gergelynek van esélye legyőzni Tarlóst Istvánt, 43 százaléknak nincs.

A közvéleménykutatás az előválasztási adatokról is érdeklődött, melyből kiderült, miért mentek el olyan kevesen az MSZP-P, a DK és a Momentum közös szervezésében létrejött ellenzéki eseményre.

Ennek alapján:

25 százalék szerint nincs köze hozzá, nem ellenzéki jelöltet támogat;
23 százalék nem szívesen adja meg pártoknak az adatait;
22 százalék szeretett volna részt venni, de azon a héten nem ért rá;
– 18 százalékot nem érdekelte;
6 százalék szerint nehéz, bonyolult volt regisztrálni;
3 százalék egyéb okot jelölt meg
– 3 százalék erre nem adott választ.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rasdi
2019. augusztus 25. 21:24
Ennyit a "közvéleménykutatásokról". Először megfelelően kell megválasztani a mintát, másodszor ügyesen kell megfogalmazni a kérdést, a többi már gyerekjáték a megrendelő kívánsága szerinti végeredményhez.
Rasdi
2019. augusztus 25. 21:17
"...a budapestiek 47 százaléka szerint Karácsony Gergelynek van esélye legyőzni Tarlóst Istvánt, 43 százaléknak nincs." SZERKESZTETT CIKK! Elfogadhatatlan az ilyen ÉRTELMETLEN megfogalmazás. A mondat vége helyesen és érthetően: ... "43 százalék szerint nincs."
Zsusztina
2019. július 03. 06:52
Szerintem is van esélye. Csak nagyon kevés. Úgy kellett volna feltenni a kérdést, hogy : Ön szerint hány % esélye van Tarlós legyőzésére. Tuti, hogy egészen más lenne az eredménye a kutatásnak.
Bástyaelvtárs
2019. július 02. 23:36
kíváncsi leszek a szövegekre itt miután Karácsony legyőzte tarlóst. Lesz itt minden kombináció : csaltak, soros ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!