Európa elismeri a magyar gazdaság erősödését

2019. július 12. 15:11

Legfrissebb elemzésében az Európai Bizottság is elismeri, hogy a magyar gazdaság továbbra is az uniós átlag feletti mértékben növekedhet – jelentette ki Varga Mihály.

2019. július 12. 15:11

Varga Mihály pénzügyminiszter Pierre Moscovicivel, az Európai Bizottság leköszönő, a gazdasági és pénzügyekért, illetve adó- és vámügyekért felelős biztosával folytatott megbeszélés után azt mondta: az Európai Bizottság is elismeri, hogy a közép-kelet-európai régió kimagasló növekedést produkál az Európai Unió átlagához viszonyítva.

A Bizottság napokban publikált előrejelzése rávilágít arra, hogy az unió szakértőinek is figyelembe kell venni a tényt, miszerint a magyar gazdaság az idei első negyedévben mért 5,3 százalékos bővülésével az unió egyik legdinamikusabban fejlődő országa” – fogalmazott a pénzügyminiszter.

Ez újabb elismerés a magyar gazdaságpolitikának – fejtette ki Varga Mihály, aki a tárgyaláson utalt arra is, hogy jelenleg a legfontosabb cél a várható nemzetközi lassulás hatásainak elkerülése és az elért eredményeket megvédése. A közlemény szerint az Európai Bizottság is elismeri, hogy a közép-kelet-európai régió kimagasló növekedést produkál az Európai Unió átlagához viszonyítva.

A Bizottság napokban publikált előrejelzése rávilágít arra, hogy az unió szakértőinek is figyelembe kell venni a tényt, miszerint a magyar gazdaság az idei első negyedévben mért 5,3 százalékos bővülésével az unió egyik legdinamikusabban fejlődő országa – fogalmazott a pénzügyminiszter.

A tárgyaláson a felek áttekintették a Magyarország és az unió között folyamatban lévő pénz- és adóügyi témákat is. Egyetértettek abban, hogy a digitális multinacionális vállalatok tisztességes adóztatását egy átfogó és globálisan elfogadott megoldással kell elérni. Varga Mihály elmondta, Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy a tagállamok digitális adóval azonos, vagy hasonló adónem működtetésére vonatkozó szuverenitása ne sérüljön – olvasható a PM közleményében.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2019. július 13. 09:11
Az is, meg amiket fent soroltam, tiszta matek. Csak a fidesz kreált ideológiát az ilyesmikhez , jól megetetve bennetek ezzel is.
Pelso j.
2019. július 13. 06:40
Ha már hitel: pl Paks2 és Bp-Belgrád vasút hitelét hova teszed a költségvetésben? Egyébként most vettünk fel egy szép összeget az Állampapír Plusz formájában, mekkora siker, ugyebár.
KötőDániell
2019. július 13. 05:32
Ez itt a baj. Azért támadják az országot. Amíg Gyurcsány idejében kölcsönökért kunyeráltunk, addig mi voltunk a mintaállam, és mintademokrácia. Addig az sem zavarta őket hogy az emberek szemét lőtték ki.
zakar zoltán béla
2019. július 12. 20:33
PONT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!