Orbán Viktor: Európa ereje a keresztény kultúrában rejlik

2019. április 07. 16:58

A keresztény kultúra minden erő forrása; mutatott rá Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Pesterzsébeten, a Klapka téri református templom felszentelésének hálaadó ünnepén.

2019. április 07. 16:58

A miniszterelnök a templomszentelésen arról beszélt, hogy a kereszténység nélkül nem képzelhető el a kontinens jövője.

Kifejtette: ma sokan vitatják vagy egyenesen tagadják a kereszténység és Európa sorsának összefonódását. Azonban „mi, magyarok úgy tartjuk, hogy a keresztény kultúra nemcsak egy (...), hanem minden erő forrása, az a szegletkő, amely az európai civilizáció építményét egyben tartja. Nélküle nincs szabadság és nincs európai élet sem" – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő szerint ma különösen fontos emlékeztetni arra, hogy kétezer év óta Európa minden jelentős megújulása valamiképpen a kereszténységből indult el.

(MTI)

Összesen 278 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Coccothraustes
2019. április 08. 12:21
A libsiknek és ex-komcsiknak félnek a kereszténységtől pedig nem is hisznek benne.
Ján Fortunák
2019. április 08. 10:24
A tudomány része a kultúrának. Orbán Viktor, a főtahó, most csinált bele nyílt színen a szegedi lézerközpont jövőjébe. Olvassátok és hüledezzetek. https://index.hu/techtud/2019/04/08/szegedi_lezerkutato_kozpont_eli-alps_kutatok_lemondas_mta_fidesz_orban_viktor/# Ott tartunk, mint Ceausescu és a Kim dinasztia: a vezér (bocsánat a Vezér) "helyi útmutatásai" alapján fognak dolgozni a tudósok is, mert ehhez is ő ért a legjobban. Meg mindenhez is.
belak
2019. április 08. 10:12
Azért ne egy KISZ-titkár akarja megvédeni a kereszténységet!
kiss.istvan770
2019. április 08. 07:31
Mindenkinek el kell menni az EU szavazásra aki él és mozog! Minden eddiginél súlyosabb támadás készül Magyarország és a V4-ek egysége ellen, a néhány napon belül várható második migráns invázió támadásával! Védekezésre a nemzetközi térben két lehetőségünk van. Minden „civilizált” országban közhírré kell tenni a gyanúnkat bizonyítékokkal alátámasztva, még a migráns invázió határhoz érkezése előtt! Az összehangolt támadás kezdeti része a hazug Sargentini jelentés és Fidesz elleni támadás a néppárton belül. Más oldali támadás az újságíró gyilkosság Szlovákiában, amivel ott elősegítették a migráció párti hatalomátvételt, ide tartozik a magyar himnuszt tiltó provokatív törvény is. Szlovákia földrajzilag is elválasztja Lengyelországot Magyarországtól, ha őket kigolyózzák a V4-ekből, akkor megnehezítik, hogy segítsünk egymásnak. A NATO vezetőinek is fel kell hívni a figyelmét, lehetőleg úgy, hogy a NATO is közhírré tegye! A fő szervező nyilvánvalóan a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF), a végrehajtók pedig a civilnek álcázott leányvállalataik akik jelen vannak és provokálnak Európa minden országában. Ők szervezték Ukrajnában a Majdanon végrehajtott vérengzést és az "arab tavasznak" titulált polgárháborús provokációt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!