Szakértő: Évente 12 ezer embert lőnek le az Egyesült Államokban

2019. február 14. 09:48

Varga Gergely közölte, hogy a fegyverlobbi igen erős az országban, jelentős összegekkel támogatják akár demokrata jelöltek kampányait is.

2019. február 14. 09:48

Mintegy 12 ezer ember lesz évente valamilyen lőfegyver áldozata az Egyesült Államokban – mondta a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Varga Gergely közölte, a fegyvertartás kérdése már hosszú évek óta az amerikai politika napirendjén szerepel, de a republikánus ellenállás miatt csak nagyon lassan haladnak a szigorúbb szabályozás felé.

Hozzátette, a fegyverlobbi igen erős az országban: jelentős összegekkel támogatják akár demokrata jelöltek kampányait is.

Ugyanakkor az elmúlt években történtek olyan lépések, amelyek a szigorítást mozdítják elő: több mint 67 vonatkozó jogszabályt módosítottak az 50 államban, s civil mozgalmak alakultak, amelyek a szigorítást tűzték zászlajukra – mondta a kutató.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2019. február 14. 14:13
12 ezer? Abortusszal meg 800-900 ezer embert ölnek meg ott! Mégis nem az abortuszt akarják korlátozni, hanem a fegyvertartást?
a hun
2019. február 14. 13:35
Évente 50 ezer közlekedési halott az utakon.
Zokni
2019. február 14. 09:57
Igazság szerint nincs ember, aki ezt érti. Lélekszám arányosan háromszor annyi, mint nálunk a (nem csak lőfegyverrel elkövetett) gyilkosságok száma. És vsz. az egyéb bűncselekmények száma is összefügg ezzel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!