Kovács Zoltán: Az Európai Bizottság bevándorlókontinenst csinálna Európából

2019. február 25. 12:05

„Európából bevándorlókontinenst szeretnének csinálni, ezzel viszont Magyarország nem ért egyet” – mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn újságíróknak.

2019. február 25. 12:05

Az Európai Bizottság migráció kezelésével kapcsolatos tervei ellentétesek azzal, amit Magyarország kormánya és a magyar emberek vallanak, Európából bevándorlókontinenst szeretnének csinálni, ezzel viszont Magyarország nem ért egyet” – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn újságíróknak.

A politikus felidézte: az elmúlt napokban a kormány rendszeresen beszélt arról, hogy hogyan tagadja az Európai Bizottság és az európai intézmények a nyilvánvalót, vagyis azokat a terveket és elképzeléseket, amelyek mind a mai napig érvényben vannak az illegális migrációval kapcsolatban.

Hangsúlyozta: az elképzeléssorozat egyik eleme a migránskártyák rendszere, vagyis az a támogatási rendszer, amelyet gyakorlatilag a legfontosabb döntéshozatali fórumok megkerülésével, azok véleményének kikérése nélkül, az ENSZ különböző alszervezeteivel együttműködve hoztak létre. Csak a nyilvánosságra került adatok alapján több mint 60 ezer ember részesült januárban is ilyen típusú támogatásban és erre a programra 110 millió eurónál is többet, nagyjából 40 milliárd forintot költöttek eddig – tette hozzá az államtitkár.

Kovács Zoltán szerint a migránskártya ezernyi kérdést vet fel és tanúskodik arról is, hogy egy, az illegális migrációt legális migrációvá tevő rendszerről van szó, még akkor is, ha olyan embereknek adják, akik már az Európai Unió területén vannak. „Milyen felfogás már az, milyen cél már az, amikor az Európai Unió azt fogalmazza meg, hogy ezt a kártyát azért adják, hogy ezek az emberek minél hamarabb az Európai Unió belsejébe juthassanak?” – tette fel a kérdést.

Úgy vélte: az illegális migránsként érkező menedékkérők esetében olyan rendszer alakítottak ki, aminek egyetlen célja, hogy menedzselje és Európa belsejébe szállítsa a migránsokat, lehetőleg minél többet. Az államtitkár hozzátette: a rendszer további eleme a migránsvízum, valamint a kötelező betelepítési kvóta, amelyet az Európai Parlament továbbra sem vett le napirendjéről.

Kitért arra is: április elején tartják majd az Európai Bizottság szervezésében az ötödik migrációs fórumot, amely bár névleg a már Európába érkezettek integrációját tűzte ki célul témaként, a meghívólevélben mégis arról írnak, hogyan lehet biztonságos és állandó utakat teremteni az Európai Unióba a migránsok számára.

Kovács Zoltánt arról is kérdezték, hogy az Európai Néppártból kilép a Horvát Parasztpárt, mert nem akarnak pártszövetségben maradni többek között Orbán Viktorral. Az államtitkár erről azt mondta: ha igaz, hogy a Horvát Parasztpárt a zöldpárti csoportba igyekszik, ahol Sargentini is tevékenykedik, akkor ez mindent elmond róluk. „Inkább az a kérdés, hogy mit kerestek eddig a Néppártban” – jegyezte meg.

Kovács Zoltán arra a kérdésre, hogy aggasztja-e a kormányt a Néppártban a Fidesszel kapcsolatos „turbulencia” azt mondta: nem aggódnak, mert mindaz, amiről beszélnek, az a valóság. Szintén kérdésre válaszolva elmondta: nincs tudomása arról, hogy Orbán Viktor és Jean-Claude Juncker bizottsági elnök szervezett, kétoldalú megbeszélésen találkozott volna a hétvégi EU-arab csúcson.

Arról, hogy a Momentum átragasztja a kormány plakátjait, Kovács Zoltán azt mondta: a kormányhirdetések rongálása nem tartozik az alapjogok közé.

A Jobbik új országgyűlési képviselőjére vonatkozó kérdésre válaszolva az államtitkár azt mondta: a Jobbik alaptermészete nem változott meg, ugyanolyan náci, szélsőséges párt, ami mindig is volt.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. február 25. 15:40
Ezért vagyunk rá büszkék. Orbán Viktor ismét keményen megmondta . A mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak, a kérdés, hogy elszenvedői vagy irányítói akarunk-e lenni ezeknek a folyamatoknak - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és az Arab Liga első alkalommal megrendezett csúcstalálkozóján hétfőn Egyiptomban. Orbán Viktor a Sarm-es-Sejkben megrendezett tanácskozáson elmondta, a tapasztalat az, hogy a kölcsönös tisztelet alapján kell eljárni, a különböző népek kulturális, vallási és politikai hagyományait tiszteletben kell tartani - írja az MTI. Mint mondta, a másik tapasztalat az, hogy a demográfia erejét nem szabad alábecsülni. A migráció alapját adó demográfiai tendenciák folytatódni fognak, az arab világ 2015-höz képest 2030-ra népességében 30 százalékkal nő majd, és az arab világ népessége meghaladja az Európai Unió népességét úgy, hogy mi Európában ráadásul csökkenünk - közölte. Meg kell tehát állapítanunk, hogy a mai migrációs feszültségek okai erősödni fognak - fejtette ki. Hozzátette: a kérdés az, hogy elszenvedői vagy irányítói akarunk-e lenni ezeknek a folyamatoknak. A miniszterelnök beszédében kiemelte: azt tapasztalja, az embercsempészek, a terrorszervezetek, az illegitim erőcsoportok, az NGO-k, a pénzügyi spekulánsok és a média erős befolyást gyakorol a migrációs politikára és ezen keresztül az európai-arab kapcsolatokra is. https://www.flagmagazin.hu/flaneur/orban-viktor-ismet-kemenyen-megmondta?fbclid=IwAR3npKNl1F4rhGFset9ZWSMduDVSZhKqfB4RG_VWvslJjQrqocM72VhQsTo
áfonya
2019. február 25. 15:34
Gazdagságtól begolyózott nyugat felcseréli szájt a fenékkel , ahol a finom kaját betömik abból segget csinálnak , ahol a salak távozik az szájuk .. Ez a modern liberalizmus , amikor az fiatalok azt se tudják milyen neműek , egymást dugják alól felül. Anglia: 5 éves kortól kötelező iskolai órákat terveznek a melegekről és transzszexuálisoktól The Sun értesülései szerint 5 éves kortól a tanterv része lesz a meleg és transzszexuális kapcsolatok oktatása Angliában. A híradások szerint az új kormányzati elvek alapján a szülőknek a középiskolákban nem lesz lehetőségük azt kérelmezni, hogy gyermekeik ne vegyenek részt a szexuális felvilágosítást célzó órákon. Az új intézkedéseket a mai napon tervezik nyilvánosságra hozni. A Sunday Times arról adott hírt, hogy az iskolaigazgatók utasítást fognak kapni az új órák tantervbe iktatásáról, a programot pedig jövő évtől tervezik országosan elindítani. A tervezet szerint már a kisiskolások is tanulni fognak az azonos nemű és a transzszexuális párok alkotta családokról. Emellett a képzés magában foglalja annak oktatását is, hogy a gyermekek hogyan tudnak biztonságban maradni az online közegben, továbbá arról is szó lesz, hogy lehet “egészséges, tisztelettudó kapcsolatokat” kialakítani. A középiskolákban a gyermekeknek kötelező lesz részt venni egy tanév szexuális oktatáson, amelyet 16 éves korukig teljesíteniük kell. Ezeken az órákon többek között a női nemi szerv csonkítás katasztrofális hatásairól is szó lesz. Emellett a sexting (szexuális tartalmú online/telefonos üzenetváltás – ford.), az online szexuális ragadozók, a családon belüli erőszak és a kényszerítés terhe alatt kötött házasságok témakörei is a tananyag részét képezik. https://www.vadhajtasok.hu/2019/02/25/anglia-5-eves-kortol-kotelezo-iskolai-orakat-terveznek-a-melegekrol-es-transzszexualisoktol/?fbclid=IwAR1kUZL2OwBHSbjunS8-nWTCccj29QoAqJK3bR_dn1gJqPsECPWCqsQKXXc
áfonya
2019. február 25. 15:28
Ákos Berni, Varjú, újabb szereplési lehetőség. Irány Belgium Letartóztattak három EP-képviselőt, miután betörtek egy katonai bázisra Három zöldpárti EP-képviselőt tartóztattak le a belga hatóságok szerdán, miután az ott tárolt, amerikai B61-es nukleáris fegyverek elleni tiltakozásul behatoltak a belga légierő egy bázisára. http://www.atv.hu/kulfold/20190225-letartoztattak-harom-ep-kepviselot-miutan-betortek-egy-katonai-bazisra/hirkereso?fbclid=IwAR3bYJ37-9_7ud7545IFhAMAtd4LThIfERZNDaLxJhaDhYLgDHOimBcmKKc
Greffiti
2019. február 25. 13:05
Ha a májusi választások után sem változik semmi, ki kell lépni az eu-ból. 1000 éves államiságunk ellen törnek, azt akarják felszámolni. Nigger élősködőkkel akarják ellepni az országunkat, bennünket arra kényszerítve, hogy az analfabéta heréket eltartsuk! Azt csinálják, mint anno a komcsik: a nyilvánvaló tényeket is letagadják, azt akarják, hogy ne a szemünknek higgyünk, hanem nekik. Ha nem változik semmi, az ország megvédése, egyáltalán további léte érdekében ki kell lépni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!