Fél évszázada hódította meg a szíveket a Mézga család

2019. február 28. 14:47

A Mézga család a legnépszerűbb rajzfilmsorozat volt a 60-as, 70-es, 80-as években.

2019. február 28. 14:47

Az első négy részt 1968-ban mutatták be, majd pénzhiány miatt kis időre megszakadt a forgatás. Egy év múlva viszont sikerült leforgatni az első széria további 9 részét – írja a Sokszínűvidék

Az „Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai” érdekes történet, mely szerint Mézga Gézának és Aladárnak sikerül felvennie a kapcsolatot 30. századi leszármazottjukkal, MZ/X-szel, akivel újmagyar nyelven lehet szót érteni. MZ/X jövőbéli küldeményei eleinte lenyűgözőnek tűnnek, később azonban visszájukra fordulnak, és csak Aladár leleményességén múlik, hogy elkerüljék a nagyobb veszedelmet.
Később több külföldi ország is átvette a sikeres sorozatot. 

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egynick
2019. március 02. 11:39
Igen, Romhányi, a rímhányó. Az ő érdeme Frédi és Béni rímekben elmondva.
duzur
2019. március 01. 18:36
Igen. Ilyen és még számos történetet szedett remek rímekbe, az a Romhányi József, akit szintén a Dunába löttek volna a nyilasok, amikor az ilyen "káros elemekre" vadásztak... Gondol erre is itt bármelyik zsidózó, amikor élvezi RJ müveit?.. De németül és rímek nélkül, a Flintstone család sorozat is sokkal silányabb mint Romhányi szellemes rímeivel.
igort
2019. március 01. 17:45
meg sem kérdezi már senki, miért nincsenek manapság ilyen sikeres rajzfilmek, pedig egyszerű a kapitalizmus, kapitalistáknak nem adnak rá pénzt mi lenne, ha a mai kapitalizmust úgy mutatná be egy rajzfilm, mint a mézga a létező szocializmust?
fogas paduc
2019. március 01. 12:38
Zseniális - még most is! A Mézga Aladár különös kalandjai pedig az elméleti fizikusok látókörét is tágította. Ja, abban már a mesterséges intelligencia ember fölé kerüléséről is szó van. Oscart érdemelt volna. Csak sajnos a világ nem tud magyarul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!