Nem tudja Fekete-Győr András fejből a Momentum 5 pontját

2019. január 05. 11:36

Belesült a követeléseik felsorolásába a Momentum elnöke a hvg.hu-nak adott interjújában. Egyébként azt üzeni: ez harc!

2019. január 05. 11:36

Fekete-Győr András a hvg.hu-nak adott interjújában nem tudta felsorolni az általuk még decemberben összeállított követeléseket. A Momentum „Le a rabszolgatörvénnyel! Le a propagandával! 5 követelés a szabadságért” címmel adta ki követeléseit a decemberi tüntetések ideje alatt és szerette volna beolvastatni a közmédiában.

„hvg.hu: Tudja fejből az öt pontot?

F-Gy. A.: A rabszolgatörvény visszavonása, kevesebb rendőri túlóra, független közmédia, a független bíróságok és… (hosszú csend)

hvg.hu: Csatlakozás az Európai Ügyészséghez. Majdnem ment fejből mind az öt. Ezt a Momentum találta ki?

F-Gy. A.: Igen. Olyan közös pontokat kerestünk, amelyekkel mindenki egyet tud érteni, a sorfalban álló rendőr, a szakszervezetek, a pártok, a civilek és a fiatalok is. Lehetne ez egy száz pontból álló lista is akár, mert annyi a baj, de úgy voltunk vele, hogy ez az az öt pillér, amin az elnyomó rendszer nyugszik. És ezeket a pontokat vitték el a parlamenti képviselők az MTVA nevű hazugsággyárba” – olvasható az interjúban. 

A Momentum elnöke arról is beszél benne: a Fidesz vezetői csak maguknak köszönhetik majd, ha Oroszországba kell menekülniük a dühös tömegek elől, hátrahagyva a stadionjaikat, a magángépeiket, a fánkozóikat. Fekete-Győr azt mondja, most már készek az együttműködésre azokkal, akiknek szintén a Fidesz az ellenség. 

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2019. január 06. 00:54
A hosszú csend a hatásszünet volt. Amúgy én sem tudok megjegyezni öt pontot. Elég lenne három. De a lényeg ugyanaz. Fidesz takaroggy.
Mr.Falafel
2019. január 05. 23:15
Hans Fallada könyvében borz néni is csak háromig tudott számolni: egy-kettő-három-sok. Fegyőr lehet, hogy van olyan okos, mint egy borz a mesében, de ez kevés lehet.
tothcsaba-XSV
2019. január 05. 21:55
Egy undorító féreg vagy a javából, aki ilyen fiatalon undorodik a munkától soros eltartottjaként, mocskolódva egy olyan kormánnyal szembe amelyik az országot jobbá akarja tenni ez egy köpni való.
Apanna
2019. január 05. 16:28
"Nem kell ehhez arab tavasz, láttunk már hasonlót a szomszédságban, Macedóniában, Ukrajnában, egykor Romániában is."- Ezek után kit érdekel, mit nem tud. Ha az sem esik le neki, mit nyilatkozott a hvg -nek, és ennek milyen következményei lesznek, lásd Ukrajna, akkor ez az ember semmire nem alkalmas, legfőképpen politikusnak nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!