LMP: Kerüljön a rászorulókhoz az el nem adott élelmiszer!

2019. január 08. 13:02

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a rászorulók kapják meg az el nem adott, de még fogyasztható élelmiszereket.

2019. január 08. 13:02

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a rászorulók kapják meg az el nem adott, hibás, de még fogyasztható élelmiszereket. 

Turcsán Szabolcs, a párt országos elnökségének tagja keddi sajtótájékoztatóján elmondta: Magyarországon évente csaknem 2 millió tonna élelmiszer kerül a kukákba. Bár ennek nagy részét a háztartások dobják ki, csaknem 300 ezer tonna a boltok hulladéka, amiből a civil szervezetek csupán 5-6 ezer tonnát tudnak megmenteni.

A párt ezért cseh és francia példára olyan törvényjavaslatot készít, amely kötelezővé teszi a szuper- és hipermarketek számára ezen termékek átadását a segélyszervezeteknek.

Az előterjesztés azt is garantálná, hogy a termékek valóban eljussanak a rászorulókhoz – tette hozzá Turcsán Szabolcs –, előírná az állam számára, hogy biztosítania kell a szükséges többletforrásokat a logisztikára. 

A politikus az ellenzéki összefogással kapcsolatos kérdésre elmondta: a közös lista ötletét „tíz éve halljuk", az LMP érdeklődése azonban jelenleg az embereket is foglalkoztató úgynevezett túlóratörvényre korlátozódik. Az európai parlamenti választási listáról egyelőre nem hoztak döntést, arról a párt kongresszusa dönt majd – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vidėken újrakezdő
2019. január 08. 16:04
Ezek nem járnak vásárolni? A piros / sárga árcimkés termékek pont azért akciósak, mert aznap / hamarosan lejárnak.
kitiltott
2019. január 08. 16:02
És még a Fidesz "populista" :) Nem lehet mas a politika..
Mich
2019. január 08. 15:35
Idióták, erről a boltokkal kell egyenként megállapodni. a Parlamentbe nyilván csak azért mentek be, hogy bohóckodjatok aztán meg kivonuljatok...
Berecskereki
2019. január 08. 14:44
A lejárt szavatosságú élelmiszer termékek nem hibá termékek. A hibás termék pédáúl: "Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél – a vásárlói jelzések szerint – vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették. A forgalmazó – a hatóság jelzése alapján – saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 22.02.2019, a 23.02.2019 és 24.02.2019. minőség-megőrzési idejű tételeket." Ez miért lenne alkalmas fogyasztásra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!