Pomázi Gyula: Kiemelkedően teljesít a hazai építőipar

2018. november 20. 22:27

Idén kimagaslóan teljesít az építőipar mind a keresleti, mind a kínálati oldalt tekintve; mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) által szervezett VI. Ingatlanfejlesztési napon az MTI-nek kedden Budapesten.

2018. november 20. 22:27

A helyettes államtitkár szerint ezt mutatja az is, hogy a CBRE nemzetközi ingatlantanácsadó 2018. egészére 1,7 milliárd euróra becsüli a magyarországi ingatlanbefektetések értékét, amivel Magyarország a régiós piacon felzárkózott a második helyre Csehország mellé, a továbbra is első helyen álló Lengyelország után - tette hozzá.     

Pomázi Gyula szerint az építőipar versenyképességének növeléséhez jelentős átalakulásra van szükség, például az új technológiai megoldások elterjedésére, amit a kormány is támogat. Az idén az építőipari cégek eszközeinek korszerűsítésére irányuló pályázat keretösszegét 16 milliárd forintra emelték - tette hozzá.

A helyettes államtitkár szerint ez a pályázat az építőipari cégeknél olyan jellegű korszerű hatékony termelési környezet kialakítását szolgálja, amely az erőforrás hiánytá pótolni tudja, így az építőiparban tevékenykedő vállalkozások hatékonyabbá, versenyképesebbé válhatnak.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2018. november 21. 15:10
Igaza van a helyettes államtitkárnak, tényleg kiemelkedően teljesít az építőipar, hála a kiváló magyar épületgépész szakembereknek!!!! Csak nem itthon, hanem Németországban!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!