Fórumot szerveznek a Corvinus reformja ügyében a diákok

2018. szeptember 01. 18:45

A Corvinus üzleti képzésének megreformálása érdekében tartanak beszélgetést a diákok jövő hét csütörtökön.

2018. szeptember 01. 18:45

„Beszélgessünk a Corvinusról” címmel szervez nyilvános fórumot a Diákok egy megújult Corvinusért mozgalom jövő hét csütörtökre.

Az este hat órakor kezdődő rendezvényre a szervezők fiatalokat és szakmabelieket várnak, akik kötetlen formában tudnak majd egymással beszélgetni a Corvinus üzleti képzésének megújításáról.

Egy lapunknak nyilatkozó szervező szerint a fórumon a diákok pontjairól fognak konstruktívan beszélni az érintettekkel, hallgatókkal, vállalati és egyetemi szereplőkkel.

A rerformot sürgető hallgatók pontjai a következők:

1. Világszínvonalú üzleti képzésért ne kelljen külföldre menni!

2. Lehessen Magyarországon olyan üzleti diplomát szerezni, amit a régió legjobbjaként ismernek!

3. A Corvinus működjön nyugati mintára és legyen az államtól szabadabb! Az egyetem dönthessen minél több dologban önállóan!

4. Méltó fizetést az oktatóknak! Piaci béreket a Corvinus tanárainak, hogy tényleg az üzleti élet legjobbjai tanítsák a generációt!

5. Legyen mélyebb kapcsolat a Corvinus és a munkaerőpiac között. A legfontosabb cégek, munkaadók is vállaljanak szerepet az egyetem életében!

6. Legyen konstruktív párbeszéd az egyetem és az állam, valamint az egyetem vezetése és a diákság között!

7. Célozzuk meg a külföldi vezető oktatókat, tehetségeket. Biztosítsunk jól működő és hatékony csere-, vendég- és ösztöndíjprogramokat az egyetemet választó diákoknak.

8. Helyezzük jobban előtérbe az angol nyelvet az oktatásban.”

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2018. szeptember 01. 22:32
Mikor 18 éves voltam, mindent tudtam a világról, pontosan tudtam, hogy hogyan kell megreformálni mindent. Most, hogy sokkal idősebb lettem (mondhatnám, hogy felnőttem), tudom, hogy semmit sem tudok. Ezért nem szabad a fiatalokra bízni az ilyen döntéseket, mert amit ők sziklaszilárdan "tudnak" az csak a mások által beléjük plántált információ, amit magukénak hisznek. A "mások" pedig pontosan tudják az ő saját érdekeiket. Vélhetően üzleti körök, akik meg akarják kaparintani az oktatásból elméletileg megszerezhető maximális hasznot. Nem szabad hagyni, hogy a fiatalok diktáljanak.
billwilson
2018. szeptember 01. 21:43
hehehe nagyon fura h ez a mandineren lejön :D
billwilson
2018. szeptember 01. 21:39
"a diákok" :))))))) „1. Világszínvonalú üzleti képzésért ne kelljen külföldre menni! 2. Lehessen Magyarországon olyan üzleti diplomát szerezni, amit a régió legjobbjaként ismernek!" remek, lehessen! kérdés az h ez lentner csabákkal menni fog? lánczi fideszkádernek milyen nemzetközi teljesítménye van? 0. pont ezt pofázzák sokan h a fidesz teljesítmény nélküli senkiket tol pozícióba. a magyar közgazdaságtan kb a béka segge alatt van. a ceun voltak nagyon jó közgazdászok akik be tudtak kerülni elit folyóiratokba. de persze azt el kell üldözni mert soros meg gender majd jőrinctől meg tibotcztól tanultok üzletet :D
pemete jakab
2018. szeptember 01. 20:02
Azért a közgáz oktatásért nem kell nagy könnyeket hullajtani. A közgazdaság semmiben sem különbözik egy teológia iskolától. Mindkettőben a hitelvek az oktatás alapjai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!