A lengyel alsóház alelnöke szerint az EP döntése megkérdőjelezi az EU egységét

2018. szeptember 12. 16:15

Ryszard Terlecki, a lengyel alsóház alelnöke úgy véli, hogy a döntés „megerősíti a széttartó tendenciákat".

2018. szeptember 12. 16:15

Az uniós alapszerződés hetedik cikke szerinti eljárás kezdeményezése Magyarországgal szemben megkérdőjelezi az Európai Unión (EU9 belüli szolidaritást és egységet – hangsúlyozta szerdán az MTI-nek nyilatkozva Ryszard Terlecki, a lengyel alsóház alelnöke, a kormányzó Jog és Igazságosság frakcióvezetője.

Terlecki nyilatkozatában arra reagált, hogy az Európai Parlament (EP) elfogadta a magyarországi jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentést. A lengyel politikus szerint a lépés kockázatos, mert a jövő évi európai parlamenti választások előtt „megerősíti a széttartó tendenciákat".

Az alelnök kiemelte az erős EU fontosságát és kifogásolta: az uniós intézményekben „egyes személyek arra törekednek, hogy több sebességre osszák Európát". A közép-európai térség országait ez arra készteti, hogy megerősítsék együttműködésüket – szögezte le Terlecki.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2018. szeptember 12. 16:50
Hagy örüljenek a biboldók! Az nevet aki a végén nevet..! Abban azonban biztos vagyok hogy ezzel saját magukat szúrták tökön a választások előtt! Hol lesznek már ezek a szarháziak amikor Magyarország miniszterelnökét még mindig Orbán Viktornak fogják hívni
péterx
2018. szeptember 12. 16:45
Itt is látható a brüsszeli fenyegetőzés határa: tudják jól, hogy szétesik az EU, ha tovább feszítik a húrt. Ez pedig nekik sem érdekük, sem gazdaságilag, sem politikailag.
Világpanoráma
2018. szeptember 12. 16:28
A Kuril-szigetek területi konfliktusa: https://vilagpanorama.hu/2018/09/12/a-kuril-szigetek-teruleti-konfliktusa/
Edvind Johnsson3.0
2018. szeptember 12. 16:20
Nem csak az egységét kérdőjelezi meg, hanem a tisztességét is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!