A Jobbik továbbra is kiáll a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazása mellett

2018. szeptember 01. 12:36

Továbbra is sürgeti a Jobbik azt, hogy negyven év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak.

2018. szeptember 01. 12:36

A Jobbik továbbra is azt sürgeti, hogy a nőkhöz hasonlóan a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak 40 év munkaviszony után. 

Varga-Damm Andrea, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Jobbik már hat éve tartja napirenden ezt a kérdést. Az intézkedés szerinte segítséget nyújthatna abban, hogy a nehéz munkakörülmények között dolgozó férfiak hosszabb életet élhessenek. 

A legfrissebb statisztikák szerint már nem csak az 55-59 éves, hanem a 40-45 éves korosztályban is háromszor annyi férfi hal meg, mint nő – jegyezte meg.

A Jobbik politikusa szerint a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjazása az első évben 40 milliárd forintos állami kiadást jelentene, ami a későbbi években a 150 milliárd forintot is elérhetné. Ez azonban nem jelentene gazdasági, illetve társadalmi krízist, azért sem, mert csak a jövő évi büdzsében 640 milliárd forint társadalmilag haszontalan kiadás található – mondta.

(MTI)

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A teremburáját
2018. szeptember 02. 17:08
Ez hülye! Csak a maximum érettségivel rendelkezők tudnak 40 évet elérni munkában 60 éves koruk előtt! Aki már egyetemet végez, az csak 63 után, PhD-val meg majd 70 évesen!
hátakkor
2018. szeptember 02. 12:55
Az nem nagyon érdekes, hogy G. Luigi kooptáltja hány év munkaviszony mellett áll ki. Heller a leélt majdnem 90 év után az influencerré válás után kiben látja az újabb csodát, na az megér egy bulvár kisbetűst. Marx, Engels, Lenins, Rákosi, Lőwinger és akkor a szemöldök csipeszes :)
Hurka
2018. szeptember 02. 04:25
62 éves kortól vissza kell állítani az előrehozott rugalmas nyugdíj lehetőségét a férfiak esetében.Nyugdíjba vonulásuk esetén, ugyanannyi külföldön dolgozó férfi térhetne vissza az országba dolgozni. Ezután ők ide fizetnék a nyugdíj járulékon kívül a személyi jövedelem adót és fogyasztásukkal az áfát is. Ez utóbbi kettő adóbevételt nem vették figyelembe az előrehozott nyugdíj kifizetések többletének ellentételezéseként.
Akitlosz
2018. szeptember 01. 19:37
"A legfrissebb statisztikák szerint már nem csak az 55-59 éves, hanem a 40-45 éves korosztályban is háromszor annyi férfi hal meg, mint nő – jegyezte meg." A férfiak halandósága minden korosztályban nagyobb, mint a nőké. De ez az ügy nem erről kellene, hogy szóljon, szimpla egyenjogúsági kérdés kellene, hogy legyen. A Fidesz hatalom több területen is hátrányosan megkülönbözteti a férfiakat, még az alkotmányba is belevette, hogy a nőknek előnyök járnak a férfiakkal szemben, azaz a Fidesz által biztosított egyenjogúság csak egy oldalú. A nők nem lehetnek hátrányban a férfiakhoz képest, fordítva viszont ez alkotmányosan garantált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!