Orbán Viktor barátként és harcostársként búcsúzott Kerényi Imrétől

2018. augusztus 31. 16:07

A kormányfő hangsúlyozta: Kerényi Imre rendkívüli művész és példás hazafi volt; rendező, tanár, szerkesztő, a magyar kultúra fáradhatatlan harcosa.

2018. augusztus 31. 16:07

Bajtársaként, barátjaként és munkatársaként búcsúzott Kerényi Imrétől Orbán Viktor miniszterelnök az augusztus 11-én elhunyt miniszterelnöki megbízott, rendező, színigazgató temetésén pénteken a Fiumei úti sírkertben.

A kormányfő hangsúlyozta: Kerényi Imre rendkívüli művész és példás hazafi volt; rendező, tanár, szerkesztő, a magyar kultúra fáradhatatlan harcosa. Kerényi Imre már egy teljes színházi életművel a háta mögött döntött úgy, hogy a magyar közélet szorítójába lép, és a tőle megszokott lelkiismeretességgel és munkabírással a polgári körök mozgalmának szellemi vezére lesz – idézte fel Orbán Viktor, hozzátéve: „így lettem a bajtársa, és ő az enyém, és harcoltunk együtt jóban-rosszban”.

Azt hittem, nemcsak harcolni, de célba érni is együtt fogunk; mert oda fogunk érni nélküled is, de az nem ugyanaz lesz – búcsúzott Kerényi Imrétől a miniszterelnök.

(MTI)

 

 

Összesen 330 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bokros Birka
2018. szeptember 01. 20:45
Mi a franc van itt, bezárták megint az OPNI-t, hogy itt rajzanak a balfasz libsik, mint tavasszal a cserebogár. Ja értem már azt hiszik csere lesz és Ők jönnek. :D Tévednek értük csak kényszerzubbonnyal jönnek az ápolóik. :D
Bokros Birka
2018. szeptember 01. 18:12
Fafejű verse egy igazi proletár művészi alkotás. Bunkópesti vagyok, pesti, sok a gyengém, de nem testi. Nálam születési hiba a kádári nosztalgia. :D
Sulammit
2018. szeptember 01. 10:16
Nagyon szép és igaz beszéd volt. Boldog az az ember, akinek ilyen barátja, ilyen családja van. Ez mindkettőjükre vonatkozik. Azok pedig, akik itt őrültek, trágárkodtak, fickándoztak a halálán, temetésén, a beszédeken, vajon milyen halálban, temetéstben, megemlékezében lesz részük? Lesz valaki, aki sajnálni fogja, ha elmennek? Fog e valaki is emlékezni rájuk?
Sulammit
2018. szeptember 01. 10:02
https://mno.hu/migr_1834/zsambeki_gabor_es_tarsai-236328
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!