A bevándorlási különadó miatt bezárja a menekülteknek szóló képzését a CEU

2018. augusztus 28. 20:34

Közleményt adott ki kedden a CEU: ahogy írják, a bevándorlási különadó miatt kénytelenek megszüntetni a regisztrált menekülteknek szóló oktatási programjukat.

2018. augusztus 28. 20:34

A CEU azonnali hatállyal felfüggesztette a Magyarország területén jogszerűen tartózkodó menekülteknek szóló képzését. Ahogy írják közleményükben:

A CEU hangsúlyozza, hogy az OLIve programok kizárólag a Magyarország területén törvényesen tartózkodó személyeknek biztosítottak oktatást. Büszkék vagyunk a programban végzett munkánkra, és az európai menekült és migrációs folyamatok terén végzett kutatásainkra, és mindent megteszünk, hogy ezt a munkát a jövőben is folytathassuk.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2018. augusztus 29. 11:04
Menjenek a nemetekhez, svedekhez, jo utat!
Berecskereki
2018. augusztus 29. 09:36
Tisztelt Rajcsányi Gellért főszerkesztő úr! A címben foglalt "A bevándorlási különadó miatt bezárja a menekülteknek szóló képzését a CEU", mert a CEU közleménye nem ezt tartalmazza. Talán tényszerűbb lett volna, ha a közleményt teszik fel. "Budapest, 2018. augusztus 28. – A CEU arra kényszerült, hogy augusztus 24-ével, azonnali hatállyal felfüggessze a regisztrált menekülteknek és menedékjogot kérőknek meghirdetett OLIve oktatási programjait, valamint a közép- és dél-európai migrációs politika kutatására meghirdetett, EU által finanszírozott Marie Curie ösztöndíját. A CEU a bevándorlási különadóról szóló, augusztus 24-én életbe lépett magyar jogszabályi rendelkezések miatt kényszerült erre a lépésre. A CEU adótanácsadói szerint lehetséges, hogy a törvény értelmében az egyetemnek 25%-os különadót kellene fizetnie a programok után. Amíg a törvényi és adózási feltételek nem tisztázódnak, a CEU felfüggeszti a programokat. A CEU hangsúlyozza, hogy az OLIve programok kizárólag a Magyarország területén törvényesen tartózkodó személyeknek biztosítottak oktatást. Büszkék vagyunk a programban végzett munkánkra, és az európai menekült és migrációs folyamatok terén végzett kutatásainkra, és mindent megteszünk, hogy ezt a munkát a jövőben is folytathassuk." https://www.ceu.edu/article/2018-08-28/ceu-felfuggeszti-regisztralt-menekulteknek-es-menedekjogot-keroknek-szolo Vagyis nem megszünteti, hanem felfüggeszti addig az időpontig amíg "Amíg a törvényi és adózási feltételek nem tisztázódnak,". Itt felmerül a kérdés, hogy 2018. júniusban tárgyalta a parlament a T/625. számú törvényjavaslatot - http://www.parlament.hu/irom41/00625/00625.pdf - és azóta nem tudta a CEU tisztázni az illetékes hivatallal a törvényi és adózási feltételeket? Erre vonatkozó tájékoztatás is hiányzik a közleményből. Mindezek alapján szerintem ez a közlemény inkább egy PR fogás, és nem tényszerű tájékoztatás.
balbako_
2018. augusztus 29. 08:10
Egyáltalán miért nem megy az egész csürhe el innen?
kortárs
2018. augusztus 28. 23:38
Mikor jön végre rendet csinálni a vénszarosSoros fia a néger faszijával, hogy állva tapsikoljon nekik a CEU tanári kara?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!