Vodafone-vezér: Magyarország az 5G egyik kiemelt országa lehet

2018. július 23. 17:25

Magyarország jó helyzetben van ahhoz, hogy az 5G egyik kiemelt országa legyen – mondta Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatója Orbán Viktorral folytatott tárgyalását követően.

2018. július 23. 17:25

Magyarország jó helyzetben van ahhoz, hogy az 5G egyik kiemelt országa legyen – mondta Vittorio Colao, a Vodafone Csoport vezérigazgatója újságíróknak hétfőn, Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott tárgyalását követően háttérbeszélgetésen Budapesten. 

Vittorio Colao elmondta: a miniszterelnökkel való megbeszélésen a Liberty-tranzakció volt az egyik kiemelt téma. A brit Vodafone csoport 18,4 milliárd eurós tranzakció során megvásárolja a Liberty Global magyar, német, cseh és román leányvállalatait, így a Magyarországon 1,8 millió háztartást kiszolgáló kábel- és szélessávú internetszolgáltatót, a UPC Magyarországot is. A vezérigazgató így a legfontosabb feladataik közé sorolta a UPC akvizíciót, amelynek során integrálják a céget, ugyanezt végrehajtják Németországban, és a többi érintett országban is.

Második legfontosabb feladatnak nevezte a magyarországi 5G hálózat fejlesztését-kiépítését, és pilot-projektek indítását.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2018. július 23. 17:46
Az eu-s cégeket kellene előnyben részesíteni, nem ezeket a brexites szutykokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!