Visszatér Hosszú Katinka, és az Eb-n is ott lesz

2018. május 07. 15:52

Szünetre volt szüksége de júniusban visszatér – jelentette ki a sportoló.

2018. május 07. 15:52

Hosszú Katinka júniusban tér vissza a versenyzéshez, és várhatóan a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon is indul majd. A háromszoros olimpiai bajnok többek között erről is beszélt abban az interjúban, amelyet egyik szponzorának, a Huaweinek adott.

Úgy érzem, hogy fizikálisan és mentálisan is szükségem volt erre a szünetre. Bár nem egy előre tervezett, nagyon vidám szünetről volt szó, de attól függetlenül jókor jött” – fogalmazott a 29 éves klasszis.

Hosszú a tavaly decemberi rövidpályás Eb-n versenyzett legutóbb, azt követően magánéleti problémák miatt hónapokat hagyott ki. Mint elmondta, idén először a Mare Nostrum sorozatban júniusban ugrik majd medencébe.

Szeretném a korábbi stratégiát folytatni, bár azt valószínűleg átgondolom, hogy hány versenyre és hova megyek el, mert néha sok volt, hogy öt héten át folyamatosan versenyeztem. Az azonban biztos, hogy ez a módszer, a versenyszituációban begyakorolt dolgok működnek, ráadásul élvezem is, ez tehát mindenképpen marad” – mondta a hétszeres Európa-bajnok, majd hozzátette, a „számok mennyisége lehet, hogy eltérő lesz az eddigiektől”.

Hosszú kiemelte, ha minden a tervek szerint alakul, akkor jöhet a glasgow-i Európa-bajnokság, a budapesti világkupa, jövőre a világbajnokság, azt követően pedig a tokiói olimpia.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
turáni sólyom
2018. május 07. 19:28
Minden magyar örülni fog Katinka újabb sikereinek! Hajrá!
alex.leopardi
2018. május 07. 18:16
sok sikert,azt a sok örömet amit adtál nekünk soha nem felejtjük el
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!