Német-magyar vita Gulyás Gergellyel az MCC-ben

2018. május 09. 20:57

Külpolitikai beszélgetést szervez a Mathias Corvinus Collegium olyan szereplőkkel, mint Mráz Ágoston, a Nézőpont Intézet vezérigazgatója, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség új vezetője, Dr. Joachim Klose meghatározó konzervatív gondolkodó, Frank Spengler és Werner J. Patzelt németországi kutatók.

2018. május 09. 20:57

Németország Európa legnagyobb gazdasága. A britek Európai Unióból való kilépésével Németország befolyása tovább erősödik Európában. Ezek után adja magát a kérdés, hogy hogyan fogják ezen háttértényezők alakítani a német politikát. Szerencsésen fog a nehézségekkel megbirkózni a Dr. Angela Merkel kancellársága alatt harmadszor felálló CDU/CSU és SPD nagykoalíció? Milyen hatással volt a migráció az AfD és a Pegida kialakulására? Hogyan hatnak ezek a belpolitikai kérdések Európa jövőjére, és különösen Magyarországra?

Ezekre és sok más kérdésre keressük a választ a Mathias Corvinus Collegium és a Konrad Adenauer Stiftung kerekasztal-beszélgetésén meghívott vendégeink segítségével.

A konferencia résztvevői:
• Frank Spengler, a Konrad Adenauer Stiftung magyarországi képviseletének vezetője
• Dr. Joachim Klose, a Konrad Adenauer Stiftung szászországi képviseletének vezetője, Németország egyik legjelentősebb konzervatív gondolkodója
• Prof. Werner J. Patzelt, a Technische Universität Dresden professzora, a PEGIDA mozgalom egyik legismertebb kutatója
• Dr. Gulyás Gergely, a leendő Miniszterelnökséget vezető miniszter
• Dr. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezérigazgatója
Moderál: Dr. Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója

A sajtónyilvános esemény német nyelvű, a tolmácsolás biztosított.

A részvétel regisztrációhoz kötött. Mind a résztvevők, mind a sajtó képviselői e linken tudnak ingyenes jegyfoglalással regisztrálni.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2018. május 11. 14:00
A politikai barátság nem létezik, érdekek határozzák meg a kapcsolatokat.
syphax
2018. május 11. 10:59
Aki a fentieket úgy értelmezi, hogy a "fritzek" ÖNZŐ SWARCGELBEK, nem érti amit írtam--nem is értheti. De az a német, aki a FEHÉR ASZTALNÁL a CSALÁDI FÉSZKÉN BELÜL--MA(!) a XXI. sz.-ban-- németként kiigazitja MAGYAR vendégét arról, hogy a NÉMET NEMZETI ZÁSZLÓ-ban lévő SZIN NEM "SÁRGA", hanem "ARANY"--és ezt egy magyarnak megmagyarázza, az igenis BARÁT! Akinek van füle a hallásra, szeme a látásra FOGJA FÖL!
syphax
2018. május 11. 10:51
"..egy közkeletű tévedésen alapul." Tisztázzunk néhány dolgot! 1.) Ha a POLITIKA--mint olyan--JELENTÉSTERÉBEN és ÉRTELMEZÉSI TERRITÓRIUMÁBAN a "BARÁT" fogalom NEM RELEVÁNS lenne, akkor esetleg még egyet is értenénk. 2.) Viszont az én gondolkodási rendszeremben IGENIS VAN értelme a "barát"-nak meg az "ellenfél"-nek is, ezért nem gondolnám tévedésnek a nmetekkel kapcsolatban általam írottakat. Kérdés tehát: van.-e egyáltalán "barát" a politikában, s ha van, akkor mi jellemzi e fogalmat. 3.) Én úgy gondolom, hogy bár sok minden ellentmond ennek,a felszines poéitikai gondolkodásban, ám a tapasztalataim mégis azt mutatják--SZEMÉLYESEK(!)--hogy a németek, a legőszintébben "barátnak" tekintenek minket. S ez az őszinteség sokszor a 4. krigli bajor sör után "jön ki", de mégis van s nem alkoholmámor szülte....Hadd' ne részletezzem Bajor Gizellától kezdve a "mellettük" való--a szabvány felfogás szerinti dicstelen-- kitartásunkat mellettük, amit persze a Hitler melletti kitartásnak értékel a történelem is, a hivatalos politika is sőt aljas "utolsó csatlós" kitartásnak és szálasi-val történt kollaborációnak MINŐSIT a "gaz"-fasiszta nácik mellett. Az egy -szerű német ember azonban--a fehér asztal mellett, a családi otthonában--MA viszont az édesapjára és a nagyapjára emlékezik, akivel a "magyarok" emberségesen viselkedtek, bántak, és adtak neki egy szelet kenyeret még '45-ben is, a farkasorditó akkori hideg télben. És ő, az egyszerű némert ember a szivében EZT BARÁTSÁGNAK TARTJA MA IS, és szarik Hitlerre meg a nácikra, mert nem született katonának ő sem, de katonának lenni kellett(!!!). És nem mindegy, ki hogyan volt katona. A németek sem vérszomjasan voltak azok--minden ezzel ellentétes sugallat ellenére SEM(!)-- legföljebb "szakszerűen". Sajnos!!! 4.) De még ha nem is lenne értelme a "barát" fogalomnak a POLITIKÁBAN úgy általában--igy magyarok és németek között sem--a keresztények ÉS FŐLEG a kereszténydemokraták között akkor is kell(lene), hogy legyen értelme A SZUBSZIDIARITÁSNAK.. Ezért nem tudok Önnel eggyetérteni T.levelezőtársam....
Zokni
2018. május 10. 09:07
Csak meg kell nézni a névsort. (A Corvinusnak elvileg tudományos műhelynek kéne lennie...) Ezek mind a (szélső)jobboldali farkasvakságban szenvedő figurák. A két magyar szereplő meg hivatásos... Köpni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!